4 august 2011

Tarta cu Fructe



Pentru aluatul de tarta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 gr faina
-150 gr unt
-3 linguri zahar
-75 ml apa rece
-1 ou
-1 plic zahar vanilat
-un pic sare.

Pentru umplutura: 
-1 plic crema pt tarte de la Dr.Oetker
-250 ml lapte rece
-100 ml frisca lichida (optional)


Pentru decor:
-2 nectarine mari
-3 caise
-cateva visine sau cirese 
-putina zeama de lamaie
-1 plic tort gelee transparent
-3 linguri zahar tos.


Mod de preparare:Aluatul de tarta,se pregateste foarte simplu...:)).se amesteca faina cu restul ingredientelor,se lasa la rece cateva minute...dupa care se aseaza in forma de tarta ,unsa in prealabil cu unt...Se da la cuptor la foc moderat pentru 20 minute,pana aluatul devine rumen...(pentru a nu se ridica aluatul de tarta la mijloc,se pune o hartie de copt peste care punem alune ,fasole boabe..:))...)
Dupa coacere ,lasam la racit..intre timp pregatim crema,..In laptele rece se adauga continutul plicului,mixand foarte bine,cateva secunde pe viteza mica,apoi treptat pe viteza mai mare..Daca puneti si frisca lichida ,se poate adauga odata cu laptele,sau o bateti separat,iar la sfarsit o adaugati in crema..
Fructele se spala bine,se feliaza subtire...se stropesc cu zeama de lamaie.
In aluatul de tarta, adaugam crema,iar peste crema asezam fructele...dupa preferinta...
Peste fructe,turnam jeleul,pregatit conform indicatiilor de pe plic...si anume: continutul plicului se amesteca cu 250 ml apa sau zeama de compot si 3 linguri de zahar,se pun pe foc ,lasandu-se pana atinge punctul de fierbere..
Apoi se toarna din centru catre margine,pana se acopera toata suprafata fructelor..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu