11 decembrie 2011

Mere umplute (coapte)


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-4 mere (in functie de numarul de persoane pt care pregatim acest desert)
-8 linguri dulceata sau gem
-50 gr nuca
-4 linguri miere
-1 portocala
-1 lingura praf scortisoara..


Mod de preparare:
Se spala merele ..se scobesc in interior,avand grija sa ramana partea de jos...(doar se scoate casuta seminala..)
Se pun intr-un vas termorezistent...
Dulceata sau gemul se pune in fiecare mar..cate 2 linguri..deasupra asezam nuca...,iar peste nuca cate o lingura de miere pe fiecare mar..si praful de scortisoara..
Stoarcem zeama de portocala..si o turnam in vasul  in care urmeaza a fi coapte merele..
Dam merele la cuptor..pentru 30 -40 minute ,in functie de tipul cuptorului pana merele sunt coapte bine...


 Sunt delicioase si  foarte,foarte aromate..:))
 Sa aveti o saptamana frumoasa!!

2 comentarii:

  1. Foarte bune sunt! Chiar azi am facut un chec cu mere coapte umplute! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow,Corina..ce bun trebuie sa fie checul tau..:),si mie imi plac tare mult merele coapte,simple..umplute nu conteaza..:)
    Te pup,
    O saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere