14 ianuarie 2010

PASTRAV CU MAMALIGUTA


Un preparat simplu ,nu cred ca are nevoie de multe detalii...dar foarte delicios...:)
Avem nevoie de:
-1 kg pastrav proaspat

-250 gr malai (faina de porumb)
-200 ml ulei pt prajit
-sare si piper alb
-condimente pt peste

Se curata pestele,se spala,se lasa la scurs,eventual se pune hartie absorbanta....apoi ,se pun condimentele,pe ambele parti....
Se dau bucatile de peste prin malai ..si se pun la prajit...
Este delicios,daca il locul malaiului...folositi fulgi de porumb..ii da si un aspect mult mai placut.
Intre timp se pregateste mamaligutza,se pune apa pe foc.(.250 ml),cu putina sare si putin ulei...cand da in clocot,adaugam malaiul in ploaie..amestecand bine cu telul.
Daca va place puteti pregati si un sos de usturoi cu marar..,dupa cum urmeaza:
Amestecam 3 linguri de smantana cu ulei (50 ml) si condimente,(sare si piper alb),amestecand bine cu telul,va rezulta o compozitie asemanatoare maionezei,punem putin otet sau zeama de lamaie...,iar la sfarsit adaugam usturoiul si mararul tocat marunt...continuand sa amestecam bine..
Nu-mi ramane decat sa va urez "Pofta Buna!!"

Un comentariu: