16 mai 2011

Inghetata de Kiwi

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 kg Kiwi
-1 banana 
-100 gr zahar
-200 gr iaurt simplu
-200 gr smantana 
-Topping(optional).
Mod de preparare:
Fructele se curata,se spala si se taie bucati,dupa care se pun in blender impreuna cu banana,zaharul ..mixandu-se foarte bine pana devine un piure foarte fin..
Adaugam iaurtul si smantana..continuand sa mixam..
   Dupa omogenizarea compozitiei,asezam intr-o cutie...si dam la congelator pentru cateva ore..sau de seara pana dimineata..
 Dupa trecerea timpului de congelare,punem inghetata in robot ,folosind lama de otel...si o mixam din nou la viteza maxima,pana devine o crema fina...,iar acele de gheata au disparut complet...Punem compozitia din nou in cutie la congelator..lasam sa inghete din nou...si repetam operatiunea de mai sus...:))
 Desi nu ne putem bucura acum..cu adevarat de zilele calduroase...,o inghetata e binevenita oricand..:))...este foarte delicioasa,aromata si fina..
 

6 comentarii:

  1. sanatoasa si simplu de facut,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nil...Este intradevar..:))
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. @yaya6..Exceptie facand operatiunile repetate de mixare,pentru eliminarea acelor ace de gheata..(asta in lipsa unei masini de inghetata)..In rest e foarte simplu de realizat aceasta inghetata delicioasa..:)
    O zi frumoasa..Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum de mi-a scapat ingheteta ta? Am niste banane pe care le tot mut prin frigider, voi presta si eu reteta ta, dar fara kiwi. O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Livia...e excelenta si.. doar cu banane..Iti multumesc de vizita..
    Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere