3 ianuarie 2011

Tort cu Crema de Zmeura si Ciocolata


Bine v-am regasit in 2011!..Va doresc inca odata, un AN BUN cu multe bucurii si implinirea tuturor dorintelor!"LA MULTI ANI!
Acest tort a fost realizat pentru Revelion,tocmai de asta incep primul post din anul acesta cu el...:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-4 oua
-4 linguri zahar
-4 linguri faina
-2 linguri cacao
-4 linguri apa.
-putina sare,zahar vanilat.

Pentru Crema:
-400 gr zmeura
-150 gr zahar
-40 gr amidon
-200 ml apa
-200 ml frisca lichida.


Pentru Decor:
-200 gr ciocolata menaj.
-100 ml frisca lichida
-50 gr unt.

Mod de preparare:
Pregatim blatul de tort,dupa cum urmeaza:
Separam albusurile de galbenusuri..Albusurile la mixam bine de tot cu un praf de sare si 2 linguri de apa,adaugam treptat 2 linguri de zahar,continuand sa mixam pana raman tepi la scoaterea mixerului din compozitie..:)
Galbenusurile le mixam si pe ele, cu 2 linguri de zahar ,2 linguri de apa si zaharul vanilat..Adaugam galbenusurile in compozitia de albusuri..
Faina o amestecam cu cacao..,adaugand-o mai apoi in compozitia de oua,sub forma de ploaie,iar aceasta operatiune o executam cu o spatula sau o lingura,cu miscari usoare de jos in sus..
Se tapeteaza forma, cu hartie pentru copt...,se toarna compozitia..
Se coace la foc moderat...
Pana se raceste blatul,pregatim crema..
Zmeura se spala,se pune in vasul robotului de bucatarie,blender,mixer vertical sau ce aveti voi...,se adauga zaharul si 100 ml apa,se mixeaza bine de tot,iar amestecul rezultat,se pune intr-o sita,pentru a scapa de acei mici samburi..
Amidonul se amesteca cu 50-60 ml apa, apoi se toarna in piureul obtinut din zmeura..
Se pune vasul cu zmeura pe foc,lasandu-l sa fiarba cateva clocote,se da deoparte ...si se lasa la racit.
Intre timp taiem blatul de tort in 2 felii orizontale,il insiropam cu zeama de compot sau apa+zahar+esenta..
Daca doriti puteti pune in crema de zmeura.. si jumatate de plic de gelatina alimentara,lasata in prealabil la hidratat in 3 linguri apa...(eu nu am folosit)..
Batem frisca lichida..
In compozitia de zmeura,racita...adaugam treptat si cu grija frisca batuta,pana rezulta o crema fina,omogena..

O impartim in doua...punem jumatate din compozitie peste prima foaie de blat,apoi cea de-a doua foaie de blat...si restul de crema...(am oprit cateva linguri de crema pentru decorul de deasupra)...lasam tortul la frigider,cateva ore..

Pregatim si glazura de ciocolata...aici puteti opta pentru decor din frisca..eu am ales ciocolata,combinatia ciocolata+zmeura,mi se pare ideala..adica nu mi se pare,chiar este..:)))
Asadar,punem frisca lichida pe foc,cand atinge punctul de fierbere,se da deoparte ,adaugandu-se ciocolata taiata bucati mici si untul,se omogenizeaza bine...dupa care lasam sa se raceasca putin..,iar in cele din urma o turnam peste tort...
Decoram dupa preferinta,eu fiind in mare graba.:)..nu am asteptat sa se intareasca ciocolata,am decorat cu crema,forma de ceas cu orele si mesajul evenimentului..:)
Nu pot decat sa spun ,ca este foarte,foarte delicios si aromat...:)
Aceasta felie de tort este pentru voi...:))

8 comentarii:

  1. Minunat arata... te imbie sa servesti o felie. Pupixci1

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sara&Miki..:*
    O zi frumoasa!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Today I discovered the page, looking for famous quotes, which are passionate. In addition to quotes and many other things I found Interesting, that are interested, such as the article on google. I congratulate you for the initiative and I am sure I will return often to the site.

    RăspundețiȘtergere
  4. Thanks ... I always wait to visit my blog.
    Have a nice day!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana,deci la tine alerg pe blog cind vazui iar cu torton cu zmeura.haha,Sint fun zmeura,mure,fructe de padure,afine...etc.Arata tare bine.An nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult,Paradis..:*..Bun venit in clubul "zmeuricilor"..:)))si noua ne plac mult,fructele astea..:)
    An Nou fericit si tie..si celor dragi!

    RăspundețiȘtergere