22 noiembrie 2010

Prajiturele cu aroma de vanilie si ciocolata


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-6 albusuri
-6 linguri zahar
-6 linguri faina
-razatura de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-putina sare
-putin praf copt(1 lingurita)

Pentru Crema:
-6 galbenusuri
-150 gr zahar tos
-1 pachet unt
-1 fiola esenta vanilie.

Pentru Glazura:
-100 gr ciocolata(lapte sau amaruie)
-3 linguri frisca lichida.

Mod de preparare:
Pregatim blatul:...Albusurile le mixam bine cu putina sare,adaugam treptat si zaharul,zaharul vanilat,razatura de lamaie..continuam sa mixam ,pana nu se mai simt cristalele de zahar.   
Adaugam si faina amestecata in prealabil cu praful de copt...Amestecam usor,de jos in sus..pana la incorporarea completa a fainii..
Tapetam o tava cu hartie pentru copt..Turnam compozitia,lasam tava in cuptor la foc moderat,pana blatul devine rumen si trece testul scobitorii.
Pana se raceste blatul,pregatim crema..
Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul..Punem vasul pe bain-marie,continuand sa amestecam,pana crema atinge punctul de fierbere,si incepe sa se ingroase..Lasam la racit,iar cand este rece,adaugam esenta de vanilie..
Separat mixam untul,pana devine spuma...apoi treptat turnam compozitia de galbenusuri in untul batut spuma..
Taiem blatul in doua pe orizontala...punem prima foaie de blat,peste care intindem 3/4 din crema,continuam cu cea de a doua foaie..si restul de crema..(1/4).
Lasam prajitura la frigider...pana pregatim glazura..
Asadar,ciocolata o maruntim in bucati egale,le punem intr-o punga, impreuna cu frisca lichida,iar punga o punem intr-un vas cu apa pe foc..Cand este topita complet,o amestecam bine...,taiem un colt al pungii....si decoram dupa preferinta..
Se lasa la frigider pana se intareste glazura...dupa care se portioneaza..
Este o prajitura aromata...rapid de pregatit..,iar acum ca  Sarbatorile vin...este numai buna de asezat pe platouri printre alte prajituri si fursecuri..:)
 

8 comentarii:

  1. Sigur facem si noi reteta ta!am inchitit in sec! Trebuie sa o facem....

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super... cred ca-i un deliciu. Aasi servi o bucata. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andra Sara Otilia...Sa o faceti,ca e simpla..sa-mi ziceti daca v-a placut,in special..micutei..:))
    Va pup..
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Sara & Miki...
    Cu mare drag...serveste cu incredere..:))..
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Maria..:*
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Gaby...pentru invitatie..:*
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. TE INVIT LA BLOGMEET!


    Blogmetul de maine 26 noiembrie 2010 este special deoarece cu aceasta ocazie urmeaza sa stabilim amanuntele primelor proiecte ale organizatiei bloggerilor, doua la numar, unul ce se va desfasura saptamana viitoare iar celalalt in preajma Craciunului.
    Prin urmare, gestul vostru de solidaritate se poate materializa astfel:
    - pune o postare pe blogul tau -cu afisul blomeetului- prin care sa inviti la blogmeet bloggerii sibieni;
    - lasa un comentariu, la cel putin 3 bloggeri, in care sa-i inviti la acest blogmeet special si indeamna-i sa promoveze aceasta intalnire a bloggerilor, la randul lor.

    Bloggerul care mobilizeaza cei mai multi participanti la blogmeet va primi un cadou la fel de special din partea blogului Citadela Sibiana. Ne vedem la blogmeet!

    RăspundețiȘtergere