1 noiembrie 2009

Prajitura cu prune...si crema de vanilie.

E o prajitura care initial s-a vrut simpla..adica doar cu prune si atat..:)...a avut parte si de un strat de crema ,care si-a facut loc printre toate golurile din aluat,lasate de prune.. in urma coacerii prajiturii...

Am pregatit prajitura in felul urmator si cu ingredientele de mai jos:
-2 oua
-150 gr zahar tos
-100 ml ulei
-200 gr iaurt sau sana
-300 gr faina
-razatura de lamaie,zahar vanilat,esenta rom
-putina sare
-praf de copt.
-500 gr prune

Punem oualele in bolul in care mixam ,adaugam pe rand,zahar,ulei,iaurt,aromele si in cele din urma faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava punem hartie de copt ,turnand compozitia si intinzand-o uniform pt toata suprafata.
Spalam bine prunele, si le taiem fasii subtiri pe lungime,le asezam peste aluat cat mai aproape una de alta,cand sunt gata asezate,dam tava la cuptor la foc moderat,pana devine rumenie,putem proba cu scobitoarea,acest aluat da posibilitatea deschiderii usii aragazului in timpul coacerii.Lasam sa se raceasca....dupa care turnam crema.


Crema a fost obtinuta dintr-un plic de crema de la Dr.Oetker de vanilie,respectiv din 250 ml lapte rece de la frigider amestecat cu 3 linguri zahar pudra si continutul plicului...se mixeaza bine la inceput cu viteza mica,..apoi cu viteza mai mare .
Am pus si 1 plic de gelatina alimentara, la inmuiat cu 5 linguri de apa rece...punand-o mai apoi pe baie de aburi,pana la dizolvarea totala a granulelor (atentie!!!,fara sa fiarba).
Se toarna gelatina racita peste crema in fir subtire,continuand sa amestecam bine in toate directiile.....,o sa va iasa o crema subtire nu va speriati...:D...,odata intinsa peste blatul cu prune,si pusa la frigider...isi va schimba consistenta.
Dupa cateva ore de stat la frigider,o portionam...si o decoram dupa preferinta..

3 comentarii:

  1. Arata foarte bine si cred ca este delicioasa ! Felicitari ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Ala..au fost prunele cam acrisoare si in combinatie cu acea crema dulce, aromata cu vanilie...a mers de numa'..:)..O saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed
    and look forward to seeking more of your fantastic post.
    Also, I've shared your website in my social networks!

    RăspundețiȘtergere