10 iunie 2011

Prajitura rapida si racoroasa cu Capsuni



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 gr capsuni
-1 iaurt simplu sau cu fructe (200-300 gr)
-150 gr zahar pudra
-200 ml frisca lichida
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-1 pachet piscoturi(12 buc)
 Pentru decor:
-1 ciocolata alba +50 ml frisca lichida (optional)
-capsuni

Mod de preparare:
Fructele se spala bine,se curata de codite..taindu-le mai apoi bucati mici...(oprim cateva bucati pentru decor.. )
Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra..
Gelatina o punem la hidratat in 150 ml apa sau zeama de compot ananas..
Punem gelatina la cuptorul cu microunde sau pe baie de abur...(asta dupa ce a absorbit tot lichidul)..pentru cateva secunde pana devine lichida...(fara a fierbe!!!)...O adaugam usor in compozitia de iaurt..Dam vasul la frigider pana batem frisca..
Scoatem vasul cu iaurt si gelatina,din frigider...si incorporam frisca...amestecand usor...
Compozitia rezultata o impartim in doua vase...si doar intr-un vas punem capsuni..
Pregatim forma...umezind-o cu apa..sau puteti folosi folie alimentara..
Punem crema alba...
 Apoi cea cu fructe...
 Piscoturile le inmuiem in zeama de compot..si le asezam deasupra..
Acoperim cu folie alimentara...si lasam la frigder..cateva ore..sau de seara pana dimineata..
A doua zi intoarcem forma..
 O putem lasa asa...sau decora...cu ciocolata alba topita pe baie de abur si amestecata cu frisca lichida..
Este delicioasa si foarte aromata..si evident,foarte rapid de pregatit..:))
Un weekend placut tuturor!!
 

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru blog!!!Iar reteta asta e exact pe gustul meu.
    Iti doresc o dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos,Petronela!!..Te mai astept oricand cu mare drag..
    O saptamana buna!!

    RăspundețiȘtergere