24 mai 2009

Prajitura cu capsuni.



Ingrediente pt blat:
5 oua
1 cana zahar
5 linguri apa
5 linguri ulei
1 cana faina
1 praf copt
1 zahar vanilinat ,razatura de lamaie
un praf de sare

Ingrediente pt creme:

pt crema de frisca si iaurt
1 iaurt simplu -(200 ml)
200 ml frisca lichida
500 gr capsuni
o jumatate lamaie(pt a stropi capsunile taiate)

pt budinca de vanilie
400 ml lapte
3 linguri zahar
1 plic budinca de vanilie..


pt jeleu


un plic gelatina pt tort,(de preferinta rosu)
2 linguri zahar
250 ml zeama de compot..sau apa

Mod de preparare blat:

Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....
Se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrerupa,atunci este gata "siropul", il luam de pe foc si il lasam la racit putin, punem si cele 5 linguri de ulei,acolo..Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea si razatura de lamaie...spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si galbenusurile,in 2 reprize..mestecand continuu....In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..mestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceasta etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina,Se pune compozitia,si se da la cuptor,acesta fiind incins in prealabil.,si nu se deschide usa cuptorului..pana cand aceasta nu este gata...se lasa..pana marginile blatului...sunt rumenii.


Mod de preparare crema:
Se bate frisca cu mixerul,se pune cutia de iaurt se bate in continuare...apoi adaugam capsunile taiate cuburi mici mestecand usor cu lingura (fara mixer)...pt a ramane bucatile de fruct .O punem la rece pana o intindem pe blat.

Mod de preparare budinca:
Se pune laptele cu zaharul la fiert,intre timp punem praful de budinca intr-un bol,si punem lapte mestecand cu telul pana se dizolva...cand laptele atinge punctul de fierbere,turnam compozitia in fir subtire,mestecand continuu.. apoi o lasam la racit.

Mod de preparare jeleu tort( rosu):
Urmam indicatiile de pe plic...respectiv..punem praful si zaharul intr-un vas dizolvam cu zeama de compot,mestecand continuu..apoi punem pt un minut pe foc...(nu trebuie sa fiarta mult)...

Acum urmeaza sa umplem blatul...,il taiem in doua...punem pe prima foaie,crema de frisca si iaurt,o intindem pe toata suprafata,
Punem foaia a 2-a...peste care intindem budinca de vanilie,
Asezam felii de capsuni .
Acum punem compozitia de jeleu.












Se lasa la frigider...si nu pot decat sa va doresc pofta buna!!!!










Intre timp a "disparut"..o bucata din cele trei..:))))

2 comentarii:

  1. mmmmmmmm...delicios, delicios doar privind, asa ca imi inchipui cum trebuie sa fie produsul finit.Fleicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc..a fost delicios,delicios...:))

    RăspundețiȘtergere