6 ianuarie 2011

Fursecuri Truffle


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 ciocolata amaruie(100 gr)
-1 ciocolata cu lapte(100 gr)
-2 oua
-200 gr faina
-100 gr zahar
-50 gr unt
-1 esenta vanilie
-1/2 plic praf copt 
-2 linguri cacao 
-un praf sare.
-100 gr zahar pudra(pt a tavali fursecurile inainte de a intra la cuptor).

Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bucati ,se pune intr-un vas pe bain-marie,se lasa sa se topeasca,amestecand continuu....adaugam si untul,cand se obtine o crema fina ,se da vasul deoparte lasand sa se raceasca putin.
Faina o amestecam cu cacao si praf de copt.

Ouale se mixeaza cu sarea ,pana isi dubleaza volumul,mai apoi adaugam treptat zaharul,continuand sa mixam,pana devine o crema albicioasa.
Daca ciocolata nu mai este asa fierbinte,(sa fie calduta),punem si esenta de vanilie...apoi  adaugam compozitiei de oua,omogenizand bine amestecul..

  Adaugam si faina/cacao/praf copt, sub forma de ploaie,treptat..continuand sa amestecam pana la incorporarea totala.
Se acopera vasul cu folie,si se lasa la frigider 2-3 ore..
Dupa trecere timpului de stat la frigider,se formeaza bile de marimea unei nuci...se dau prin zahar pudra,asezandu-le mai apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt..
Se lasa la cuptor 10-15 minute in functie de tipul cuptorului,dar va dati seama ca sunt gata,dupa marginile fursecurilor..
 Se lasa sa se raceasca,dupa care se pastreza in cutii inchise ermetic..
 Sunt o bunatate de fursecuri,aromate si ciocolatoase..:))se mentin foarte bine,mult timp..,iar langa o cana de cafea,ceai sau lapte...sunt nemaipomenite.:))
 

6 comentarii: