17 martie 2011

Prajitura cu Mere(de Post)


 Am pregatit aceasta prajitura dupa reteta lui Edith ,..de foarte multe ori..de data aceasta am reusit sa fac si fotografii din timpul prepararii...nu pot decat sa va spun ca este delicioasaaa si foarte aromata..:))Iti multumesc Edith pentru reteta,este nemaipomenita pentru un desert ,intr-o zi de Post..si nu numai...:)

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

-1 kg mere
-1 cana gris
-1 cana faina
-1 cana zahar
-200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
-2 plicuri zahar vanilat
-1 plic praf copt
-200 gr nuca tocata.
-2 lingurite scortisoara
-2 linguri miere(optional).


Mod de preparare:
-Merele se spala,se curata de coaja..se dau pe razatoarea mare..se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat..
Intr-un vas ,punem cana de faina,cana de zahar si cana de gris,impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat..Le amestecam bine...impartind mai apoi compozitia rezultata .. in 2 boluri..
La fel procedam si cu merele...le imartim in 2 parti..
Margarina o taiem in 3 parti egale..si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici..
Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica...cu putina margarina si pesmet..
Pe toata suprafata vasului,asezam 1/3 din margarina taiata cubulete..
Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar..apoi 1/2 din compozitia de mere...
Peste mere,adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar..,inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata...,continuam sa asezam si cealalta jumatate,.. cantitate de mere..
Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete...
Tocam nuca.. mai mare..presarand-o deasupra merelor..
Eu am pus si putina  miere  deasupra....apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..
Se lasa sa se raceasca,(daca rezistati...ca miroase..pfoaii..nu am cuvinte..:))..)...dupa care se portioneaza...


10 comentarii:

  1. dupa cum arata e imposibil sa nu salvez reteta si sa o incerc,faina tare de tot,felicitari

    RăspundeţiȘtergere
  2. S-o incerci Liliana...se pregateste foarte rapid..si e tare delicioasa..:))Iti multumesc mult!
    O seara buna!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Este intradevar ,Sara..:))
    Pup!
    O seara frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Tare buna trebuie sa fie...si in plus de asta e si de post, yummy, yummy!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Este Violette..:))..sau a fost...:) e mai corect spus..
    Iti multumesc pentru vizita!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Buna! Nu inteleg insa cum iti iese prajitura fara sa framanti faina cu apa, margarina sau ceva :D Foarte interesant

    RăspundeţiȘtergere
  7. @thesunflower..:)sincer iti spun, asa am gandit si eu prima data,cand am vazut reteta..:)),eu gasesc explicatia ,in felul urmator..:)..: margarina taiata felii sau cuburi,pusa pe toata suprafata si intre straturi..precum si zeama ce si-o lasa merele in timpul coacerii..e tot ce ii trebuie grisului si fainii sa se "umfle"..:))
    Incearc-o si te astept sa-mi spui cum ti-a iesit..:D..
    O zi buna!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Simplu de facut :) aveam nevoie, mama m-a rugat sa ii gatesc o prajitura cu mere de post, dar sincera sa fiu nu credeam in veci ca o sa gasesc ceva atat de genial. Multumesc pentru reteta! Succes in continuare.

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex,ma bucur tare mult..ca-ti place prajiturica asta..:)..Iti multumesc pt vizita..
      O zi frumoasa!!

      Ștergere