12 februarie 2012

Quiche Lorraine cu praz si bacon



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru crusta:
-150 gr unt
-300 gr faina
-2-3 linguri apa rece
-putina sare

Pentru umplutura:
-4 oua
-150 gr smantana cu 20% grasime
-4 linguri lapte
-150 gr bacon afumat
-3 fire praz.
-sare si piper alb dupa gust.

Mod de preparare:
Incepem cu aluatul..se amesteca untul taiat cuburi mici cu faina si apa rece,adaugam si sarea...,iar cand obtinem un aluat ce se dezlipeste de pe peretii vasului,il punem la frigider pentru 15 -20 minute..Apoi se intinde intr-o forma rotunda,(unsa in prealabil cu unt),se inteapa cu furculita,aluatul pe toata suprafata,chiar si pe peretii formei.....Dam forma din nou la frigider pentru 10 minute..,dupa care punem forma in cuptor pentru 10-15 minute..
Scoatem tava din cuptor si adaugam baconul si prazul...Baconul puteti sa-l rumeniti putin intr-o tigaie de teflon..
Ouale le batem cu smantana,lapte ,sare si piper..Turnam compozitia de oua+smantana peste praz si bacon..Dam tava din nou la cuptor pentru 30 minute,pana se rumneste frumos deasupra..
Se serveste calda...dar si rece e la fel de buna..:)
Sa aveti o saptamana frumoasa!!

4 comentarii:

  1. Foarte imbietor arata! Trebuie sa fac si eu! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Corina..:),s-o faci ca e tare buna si rapid de pregatit..
      Pup!
      O zi buna!!

      Ștergere
  2. Foarte bun acest quiche,si eu fac dar din comoditate,folosesc foitajul ca blat si este la fel de bun;pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este bun si noua ne place,si eu recurg cateodata la aceasta varianta cu foietajul,..:)
    Pupici..
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere