20 iunie 2011

Prajitura cu Capsuni III



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua
-150 gr zahar
-120 gr faina
-1/2 lingurita praf de copt
-1 zahar vanilinat
-putina sare
-razatura de lamaie.

-3 linguri cacao.

Pentru Crema:
-500 gr capsuni.
-150 gr zahar tos
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker.
-250 ml frisca lichida.


Pentru Sirop:
-250 ml apa 
-3 linguri zahar
-1 esenta vanilie..


Mod de preparare:
 Pregatim blatul dupa cum urmeaza:..Ouale la temperatura camerei se mixeaza foarte,foarte bine impreuna cu sarea,zaharul vanilat,zaharul tos si razatura de lamaie,pana devine o crema fina albicioasa..si care si-a triplat volumul... Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa...dupa care o adaugam treptat compozitiei de oua...pana la incorporarea totala (aceasta operatiune o realizam fara mixer,doar cu o spatula sau lingura,cu miscari usoare de jos in sus)..Forma de tort se tapeteaza cu hartie de copt,turnam compozitia si dam la foc moderat pentru 20-30 minute,pana blatul devine rumen si trece testul scobitorii..
Lasam la racit..si ne ocupam de crema..
Fructele le spalam si curatam de codite...,se pun intr-un blender impreuna cu zahar si se mixeaza pana obtinem un piure fin...Il strecuram si-l punem pe foc,pana atinge punctul de fierbere...
Gelatina o punem la hidratat cu 10 linguri de apa sau zeama de compot..lasam 10-15 minute...,iar apoi o punem cateva secunde la microunde sau pe baie de abur....pana devine lichida(fara a fierbe!!)..
Cand piureul de fructe este inca caldut...adaugam si gelatina...

Vasul cu piureul de capsuni si gelatina,se lasa la frigider pana mixam frisca..


 Turnam in frisca putin cate putin,piureul cu capsuni..pana la incorporarea totala..continuand sa amestecam foarte bine..
Blatul se taie pe jumatate...
Pregatim siropul..amestecand toate ingredientele..Insiropam prima parte de blat..asezam jumatate din crema(eu am pus mai mult de jumatate)...,peste crema cea de a doua parte de blat..insiropam ...si asezam restul de crema..
Puteti decora dupa preferinta cu ciocolata rasa sau ornamente de ciocolata..

6 comentarii:

  1. foarte faina reteta.cred ca merge facuta si sub forma de tort.o zi faina iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  2. buna trebuie sa fie,complimente petru prezentare,e super

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta, Sarah..merge si sub forma de tort..Iti multumesc de vizita si te mai astept..
    O zi frumoasa si tie!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Liliana,este intradevar foarte delicioasa si aromata..si prezentarile tale sunt superbe si te felicit pentru asta..Chiar daca nu este timp intotdeauna pentru a lasa un comentariu,iti apreciez mult prezentarile retetelor..
    O saptamana frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata, cred ca e foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Este Livia..sau mai bine zis..a fost..:))..Iti multumesc de vizita si te mai astept..
    O seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere