4 ianuarie 2010

PRAJITURA CU CREMA DE CACAO SI ROM


Este o prajiturica foarte gustoasa,aromata..si foarte simplu de preparat...,s-a gasit in platoul cu prajituri in noaptea de Revelion...si s-a bucurat de un real succes...:))...a avut "trecere..."...:)
Asadar,avem nevoie de uramtoarele ingrediente:

-1 blat pandispan,reteta o gasiti aici


Crema:
-1 pachet unt sau 1 pachet de margarina Unirea..(eu folosesc margarina)
-100 gr zahar pudra
-3 linguri de cacao
-1 esenta rom.
-100 ml lapte pasteurizat.

Mod de preparare crema:
Margarina sau untul se topeste pe foc,cu o seara inainte...cand s-a racit,se pune in frigider pana a 2-a zi...cand se taie pe jumatate si se goleste apa continuta de unt sau margarina.
Se pune margarina sau untul, in bolul pt mixer,impreuna cu zaharul pudra ,cacao si esenta rom....se mixeaza bine.
Laptele se pune la incalzit intr-o craticioara pe foc,il lasam pana se incalzeste bine,(fara a fierbe).
Cantitatea de lapte de mai sus, e relativa...eu torn putin cate putin, in fir subtire,continuand sa mixez,pana ajunge crema la consistenta dorita..Puteti turna fara grija...ca o sa se taie crema,odata eliminata apa, continuta de unt sau margarina...nu are cum sa se "taie"..:)


Blatul se taie in 2 bucati,la mijloc se pune crema,iar deasupra puteti glazura cu ce doriti....eu de data asta,am folosit tot crema ...


Cam asta e tot...:)


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu