19 ianuarie 2011

Prajitura cu Crema de Lamaie

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-5 linguri ulei
-5 linguri faina
-1 plic zahar vanilinat
-1/2 plic praf copt
-putina sare.

Pentru Crema:
-1 pachet unt
-150 gr zahar
-1 ciocolata alba(optional)
-350 ml lapte
-1 lamaie
-1 fiola esenta de lamaie(optional),daca va doriti sa fie si mai aromata..:)
-40 gr amidon .

Mod de preparare:
Pregatim blatul dupa cum urmeaza:Separam albusurile de galbenusuri,..albusurile le mixam cu putina sare,cand sunt batute bine,adaugam 3 linguri de zahar si continuam sa mixam pana nu se mai simt cristalele de zahar.Galbenusurile le mixam si pe ele cu 2 linguri de zahar,ulei si zaharul vanilinat.Adaugam treptat si faina amestecata in prealabil cu praful de copt..Dupa incorporarea totala a fainii,adaugam si albusurile batute bine..Omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura,de jos in sus..
Tapetam forma in care urmeaza a fi copt blatul,cu hartie pentru copt...sau cu unt si faina,turnam compozitia si lasam la cuptor 20 minute..mai mult sau mai putin in functie de tipul cuptorului,dar trebuie sa fie rumen si sa treaca testul scobitorii.. 

Pana se raceste blatul,pregatim crema..
Punem 250 ml lapte cu zaharul intr-un vas pe foc,impreuna cu coaja de lamaie,decojita(fara partea alba),eu am curatat-o cu acel cutit(razatoare)legume,..se lasa acele coji de lamaie in bucati mari,care se scot dupa ce laptele incepe sa fiarba..
Amidonul se dizolva cu 100 ml lapte...adaugandu-se mai apoi in lapte,dupa acesta incepe sa fiarba si am scos cojile de lamaie.. Amestecam bine,rezulta o compozitie asemanatoare budincii...,adaugam si ciocolata alba rupta bucatele,turnam si zeama de lamaie,continuam sa amestecam bine de tot,iar compozitia rezultata se acopera cu folie,lasand-o sa se raceasca bine..
Untul ,tinut in prealabil la temperatura camerei,se mixeaza bine,adaugand treptat din compozitia de lapte/amidon/ciocolata,adaugam si esenta de lamaie pana rezulta o crema fina,omogena...
Blatul de taie in doua..Se pune crema la mijloc..
 Deasupra se pune glazura de ciocolata sau frisca..eu am pus tot crema...:)
Imi cer scuze pentru lipsa fotografiilor din timpul pregatirii..:)

7 comentarii:

  1. Arata foarte bine! Delicios chiar!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Foarte bine arata!!!!... Vreau si eu!!...

    RăspundeţiȘtergere
  3. Cu mare drag,Felis..:)
    Multumesc frumos de vizita..
    Weekend placut!

    RăspundeţiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundeţiȘtergere