3 mai 2010

Minitarte cu Fructe





Pentru crusta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-200 gr faina
-150 gr unt
-3 linguri zahar
-75 ml apa rece
-1 ou
-1 plic zahar vanilat
-un pic sare.

Pentru budinca avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 ml lapte
-3 linguri zahar
-1 plic de praf de budinca.

Pentru decor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-fructe(eu am pus :nectarine,capsuni,banane)
-1 plic tort gelee...(transparent).

Mod de preparare:
Pregatim aluatul .. Taiem bucatele, untul..il punem in vasul robotului..sau al mixerului...adaugam zaharul,oul,sarea..(eu am pus si zahar vanilat)...le mixam bine..dupa care adaugam treptat faina cernuta...,si apa rece putin cate putin...pana obtinem un aluat moale..si care nu se mai lipeste de vas...Daca este prea tare...mai adaugati apa ...si daca e prea moale...mai adaugati putina faina...

Il scoatem din vas....si pe blatul de lucru presaram putin faina... il framantam putin...dupa care il punem intr-o folie alimentara,si-l dam la frigider...pt 30 minute.
Pregatim formele de tarte....le ungem cu ulei si apoi presaram faina....taiem bucati rotunde din aluat...si asezam in forme...
Se coc la foc moderat..pana devin...rumenii..
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic...respectiv,punem 400 ml lapte la fiert cu zaharul,praful de budinca il dizolvam in restul de 100 ml lapte...cand da in clocot laptele,turnam praful de budinca dizolvam in lapte (in fir subtire)...
Cu budinca umplem formele de tarta...
Asezam si fructele...dupa preferinta...
Pregatim si gelatina...punem continutul plicului de gelatina,intr-un vas,adaugam si 3 linguri de zahar(daca folositi apa),iar daca folositi zeama de compot...nu mai adaugati zahar...,amestecam pana se dizolva praful de gelatina....si lasam pe foc pana se infierbanta bine...(fara a fierbe)...
Cu ajutorul unei pensule....dam pe toata suprafata fructelor...

6 comentarii: