16 mai 2010

Prajitura cu Stafide,Nuca si Rahat




Este o prajitura delicioasa,reteta ei...o caut de ceva vreme..si am gasit-o la Cristina(retete..retete..retete).....am executat-o deja de 2 ori...,de data aceasta am reusit sa fac si poze din timpul pregatirii...Multumesc mult Cristina!
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 foi de napolitana
-Blat
-6 albusuri
-1 cana zahar tos
-1 cana rahat
-1 cana stafide
-1 cana nuca(pusa la cuptor pt a se praji putin)
-4 linguri faina..
-1 plic praf copt
-1 plic zahar vanilat,coaja de lamaie
-putin sare..
Crema:
-6 galbenusuri
-1 cana zahar tos
-1 pachet de margarina(250gr-300 gr
-1 esenta vanilie.
Glazura:
-100 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
-2 linguri ulei.

Mod de preparare:
Pregatim blatul...in felul urmator..batem albusurile bine cu putina sare..adaugam treptat zaharul,(ideal ar fi sa folositi zahar pudra)..continuand sa mixam ..pana devin lucioase..
Acum adaugam faina amestecata cu praf de copt...continuam cu zaharul vanilat si coaja de lamaie,amestecand usor cu ajutorul unei linguri....,iar in cele din urma adaugam rahatul,stafidele(lasate putin la inmuiat in vin alb...sau rom)..si nuca prajita putin la cuptor.
Tapetam o tava cu hartie pt copt..,turnand compozitia...lasand-o apoi in cuptor,la foc mic..pana devine rumena...si trece testul scobitorii...:)
Lasam blatul la racit..si intre timp pregatim crema..
Intr-un vas punem galbenusurile si zaharul,le batem bine cu telul..pana devina albicioasa compozitia,adaugam esenta de vanilie...apoi o punem la foc mic...amestecand continuu...sau pt o mai mare siguranta...folositi bain-marie..
Margarina o batem spuma...(lasata in prealabil la temperatura camerei)..
Cand compozitia de galbenusuri incepe sa fiarba..si s-a ingrosat...o dam deoparte..o lasam la racit..,dupa care turnam peste margarina spuma...,amestecam bine...
Urmeaza sa asamblam prajitura...incepem cu foaia de napolitana,peste care turnam jumatate din crema..o intindem pe toata suprafata...asezam blatul ...cealalta jumatate de crema...si inca o foaie de napolitana...punem o greutate peste foi...sa nu se ridice la colturi..
Pregatim glazura...in ce mod preferati...eu am ales de data asta...ciocolata cu lapte..taiata bucatele egale,puse intr-o punga impreuna cu uleiul...legata bine ...si lasata punga in apa calda...,pana la topirea totala a ciocolatei...dupa care, taiata putin la colt...si dam pe foaia de napolitana,diverse forme.
 

3 comentarii:

  1. Intradevar trebuie sa fie tare,tare delicioasa dupa ce ingrediente ai folosit.......este si foarte aspectoasa.
    O duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Premii haioase te asteapta la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este intradevar..:)..
    Multumesc frumos pt premii,Maria.
    O saptamana frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere