26 februarie 2012

Prajitura cu gem si bezea


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-6 galbenusuri
-150 gr zahar tos
-300 gr faina
-1 pachet unt (200 gr)
-1/2 plic  praf de copt
-razatura de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-un praf sare.
-1 borcan de gem de prune(450 gr)
-6 albusuri
-200 gr zahar tos

Mod de preparare:
Se mixeaza untul(tinut in prealabil la temperatura camerei) cu galbenusurile cu zaharul,aromele si putina sare...pana devine o spuma pufoasa..Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat peste compozitia din galbenusuri,amestecandu-se continuu pana la incoporarea totala..Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt,se toarna compozitia niveland frumos pe toata suprafata..Dam tava la cuptor pentru 15 minute pana se coace  putin blatul..
Se scoate tava din cuptor se unge cu gem pe toata suprafata prajiturii,apoi dam din nou tava la cuptor,pana pregatim bezeaua..
Din cele 6 albusuri si zahar pregatim bezeaua,mixand foarte bine,pana raman tepi la scoaterea telurilor din compozitie.
Se pune si bezeaua peste gem,si introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 -15 minute.

Pana se rumeneste putin bezeaua..

Se portioneaza dupa ce prajitura s-a racit complet..

O saptamana frumoasa tuturor!!

4 comentarii: