10 august 2009

Gulas din carne de vita.. cu legume

Aceasta mancare este foarte buna,facuta la ceaun si foc de lemne...da, da...aminteste de munte si mancarea gatita acolo in aer liber....:)))),dar na acum ce sa facem ..ne adaptam conditiilor...:))


Oricat de banala e aceasta reteta,e foarte,foarte delicioasa tocmai de asta..o sa scriu ingredientele si modul de preparare...desi,cred ca e cunoscuta de toata lumea...:)
Ingrediente:

500 gr cartofi
500 gr carne vita
1 ardei gras (verde)
2 rosii
2 morcovi
1 ceapa mare
200 ml ulei
sare,piper,patrunjel verde si marar
Mod de preparare:
Se spala legumele si carnea...legumele se curata si se taie cuburi mici..la fel si carnea se taie bucati potrivite.












Acum punem uleiul la incins si adaugam legumele (in afara de rosii)...le calim,urmand sa adaugam rosiile amestecand bine..dupa care,bucatile de carne...si condimentele (sare,piper..)
Cand carnea este jumatate fiarta,adaugam si cartofii,lasandu-i sa fiarba impreuna cu restul componentelor.

La sfarsit adaugam patrunjelul si mararul verde,tocat marunt.









Se serveste cu salata de ardei capia copti..(preferata noastra)...:)

2 comentarii: