13 octombrie 2010

Conopida cu Maioneza


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-1 conopida mica
-maioneza(dintr-un galbenus,2 linguri mustar,sare,piper alb,ulei-250ml)
-2 linguri smantana
-3 catei de usturoi sau praf de usturoi.
-eu am pus si cateva ciuperci din conserva.

Mod de preparare:
Conopida se spala se curata,se fierbe in apa cu sare..
Se lasa la racit,apoi se marunteste dupa preferinta...

Pregatim maioneza dupa metoda clasica,galbenusul se amesteca cu sare,piper,mustar si treptat cu uleiul,continuand sa amestecam .
Usturoiul il pisam,...il adaugam maionezei...,iar in cele din urma adaugam si smantana.
Daca doriti sa puneti si cateva ciuperci,acestea le maruntiti si le amestecati cu conopida..
Peste conopida se pune maioneza,amestecand bine de tot..
Se lasa la frigider ...inainte de servire...


4 comentarii:

  1. Super! Asta am facut si eu aseara. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este intradevar,e preferata noastra,dupa salata de vinete..:)
    Multumesc de vizita,Cristina..
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc diamond..
    te pup,
    o seara buna!

    RăspundețiȘtergere