1 ianuarie 2010

TORT DIPLOMAT"2010"

Este un tort racoros, nu foarte dulce...si peste toate astea este si un tort simbolic..:) al trecerii in noul An...,si cu aceasta ocazie,fiind primul post din anul care tocmai a inceput... va doresc inca odata...tuturor "UN AN BUN CU MULTE REALIZARI!"

Avem nevoie de urmatoarele:
-1 blat rotund de tort...reteta o gasiti aici
-3 oua
-100 gr zahar tos
-100 ml lapte
-500 gr frisca batuta(obtinuta din frisca lichida sau la plic)
-1 compot ananas
-1 compot struguri
-2 portocale sau compot de piersici
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-3 plicuri zahar vanilat.

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri,batem frisca si o dam la rece,taiem fructele cuburi mici si le punem intr-o sita sa se scurga de zeama,pana in momentul punerii lor pe blat..
Galbenusurile le amestecam cu zaharul ,zaharul vanilat si laptele,pana la dizolvarea tuturor cristalelor de zahar,dupa care le punem pe bain-marie,amesecand continuu cu telul.
Albusurile le batem bine cu putina sare...
Gelatina o punem la hidratat cu 5 linguri din zeama de compot.


Cand compozitia de galbenusuri incepe sa fiarba la bain-marie...se da deoparte si se ameseteca cu telul,pana la racire.Gelatina o punem si pe ea putin pe bain-marie,pana la dizolvarea granulelor,dar fara sa fiarba...doar cateva momente,pana devina lichida.

Acum urmeaza sa pregatim crema,in felul urmator....albusurile batute spuma se amesteca cu frisca batuta,in compozitia de galbenusuri se pune si gelatina calduta.....,iar in cele din urma se pun peste compozitia de frisca si albusuri...
Se insiropeaza blatul de tort,(cu zeama de compot),se pune un rand de crema,apoi punem fructe pe toata suprafata,apoi inca o foaie de blat,iar crema,fructe si ultima foaie de blat.
Se da la rece,pana a doua zi...
A doua zi se rastoarna pe un platou..


Se imbraca in frisca...



Se decoreaza dupa preferinta,recunosc decorarea am lasat-o pe ultima 100 de metrii...si m-am cam grabit...,trebuia sa ne pregatim sa plecam la Revelion..:)














LA MULTI ANI!!!....Va invit pe toti...la o felie de tort...:))


2 comentarii:

  1. La multi ani, la multi bani, multa sanatate, impliniri si realizari in toate, bucurii si fericire alaturi de multa iubire, iti transmit din departare, sa ai un an cu mult soare...
    Nu ma prea pricep la scris, dar iti doresc din inima tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani,Daniela...multumesc mult pt cuvintele frumoase..Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere