1 iulie 2009

Salata bulgareasca...

Daca tot e sezonul lor.. sunt intradevar gustoase,salatele..in zilele calduroase...am pregatit o alta salata..de data aceasta..bulgareasca...Pot spune ca am intalnit aceasta salata...in mai multe locuri...si de fiecare data,altfel...in concluzie zic eu...ca nu e o reteta standard...de data asta m-am oprit la asta...care de fapt ne place cel mai mult...



Ingrediente:

- 3 rosii
-1 ardei gras
-200 gr branza telemea
-2 oua fierte
-100 gr sunca york
-50 ml ulei
-1 plic salad dressing(cu ardei si verdeturi)
Mod de preparare:
Spalam legumele foarte bine,le taiem ...rosiile felii ,ca pt orice salata,ardeii fasii subtiri....sunca la fel.. fasii foarte subtiri...oualele ,dupa ce au fiert..le taiem rondele..iar branza telemea o dam pe razatoarea mare...
Acum urmeaza sa pregatim salata propriu-zisa...punem un rand de felii de rosii,intr-un bol pt salata...apoi un rand de fasii de ardei gras..
Punem rondele de oua ...urmand randul de sunca..












Continuam cu randul de branza rasa.


Acum repetam.. Revenim cu inca un rand de rosii..unu de ardei..unu de rondele de oua fierte...unu de sunca..terminand cu branza telemea rasa...Se pun si masline..dar dupa cum spuneam...si in alte retete de salate,..cu riscul de a ma repeta...spun...ca nu sunt preferate de noi in salate..,desi ar fi fost o "pata de culoare"...si ar fi dat bine...la aspect..:).












Acum pregatim dressingul...din ulei,plicul de salad dressing..si putina apa..amestecand bine...si turnand peste toata salata..
Cam asa arata produsul final...

3 comentarii: