11 iunie 2013

Clafoutis cu cirese

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-250 ml lapte pasteurizat
-100 gr zahar tos
-100 gr faina
-3 oua 
-1 esenta de vanilie
-un praf de sare
-500 gr cirese
-50 gr unt pt uns forma..
-zahar pudra vanilat pt decor

Mod de preparare:
Se spala bine ciresele ,se curata de codite si samburi..
Se unge o forma de tarta cu unt...si se aseaza ciresele in ea..
 Pregatim aluatul...Ouale le mixam cu praful de sare  si zaharul tos..pana compozitia devine cremoasa si nu se mai simt cristalele de zahar..,adaugam pe rand laptele si esenta de vanilie,iar in cele din urma adaugam si faina...Omogenizam bine compozitia si o turnam peste cirese...Aluatul obtinut este asemanator celui de clatite....
Dam forma la cuptor pentru 20-30 minute la foc moderat..Se lasa pana se rumeneste frumos ,deasupra..

Se lasa sa se raceasca putin,apoi se rastoarna pe un platou..
Cand s-a racit complet , pudram cu zahar...
Se portioneaza dupa preferinta...si se serveste cu mare,mare pofta..:))
 

Va doresc o saptamana frumoasa in continuare !!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu