27 aprilie 2008

Plantele in lupta cu cearcanele


Lipsa somnului, fumul de tigara, oboseala excesiva sau anumite afectiuni sunt doar cateva dintre cauzele care duc la aparitia cearcanelor.
Intrucat este destul de greu sa scapam de ele, produsele cosmetice anticearcan si folosirea plantelor medicinale sunt binevenite. Anticearcanele servesc la mascarea cearcanelor, dar, doar daca sunt aplicate corect!
Ele sunt, de obicei, mai eficiente decat fondul de ten, servind in acelasi timp si la mascarea altor mici imperfectiuni ale pielii, cum ar fi urmele de cosuri si petele de culoare. Aceste substante nu trebuie sa fie nici prea uscate, pentru a nu accentua ridurile, nici prea grase. Astfel, anticearcanul trebuie sa fie mai deschis decat fondul de ten, pentru a masca zonele de umbra ale fetei. Aplicati anticearcanul in mici puncte, sub ochi, chiar pe cearcane pentru a le masca, la colturile gurii pentru a estompa ridurile, pe pleoape - daca ochii sunt intunecati.
Specialistii recomanda sa imbinati, cu atentie, nuanta fondului de ten cu cea a anticearcanului. Nuanta acestuia trebuie aleasa dupa aplicarea fondului de ten, deoarece acesta din urma ascunde si el o parte din cearcan. Alegeti o nuanta mai rosiatica pentru cearcane cu tendinta verzuie; nuanta care bate spre galben este potrivita pentru cearcane cu tendinta albastru-violet.
In fiecare seara aplicati pe ochi, timp de 15-20 de minute, comprese inmuiate in infuzie calduta de tei sau albastrele - o lingurita de planta la 200-250 ml apa. Dimineata, treziti-va cu o jumatate de ora mai devreme si puneti pe fiecare ochi cate o feliuta de castravete rece (din frigider), fara coaja, si lasati sa actioneze 15-20 de minute. Consumati zilnic 2 litri de apa minerala, daca este posibil, alternand sortimentele. De asemenea, plimbati-va cat mai mult prin paduri sau parcuri linistite. Aerisiti cat mai bine camerele, in special dormitorul, dimineata (daca se poate inainte de ora 7) si seara (dupa ora 21).
Cataplasmele cu infuzie de flori de albastrele au, de asemenea, efecte benefice in lupta cu cearcanele.

Sursa:www.rpnduldesibiu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu