11 iunie 2009

Inca o floare a "chinezului"...meu..:)

Hibiscus rosa.sau cum este... des intalnita sub denumirea de trandafir chinezesc..este originar din China....., decorativa prin florile sale..care din pacate nu tin mai mult de 24 ore..,infloresc continuu de primavara pana toamna...daca i se indeplinesc conditiile favorabile...

Lumina...iubesc lumina puternica,pot fi expuse si in soare direct..(dar protejate totusi de razele soarelui la orele amiezii)...ii ajuta sa infloreasca mult mai mult..
Pt formarea unei coroane frumoase...se recomanda sa se rasuceasca ghiveciul din cand in cand...,iar primavara sa se taie varfurile...toate la aceeasi dimensiune..,sau daca n-ati facut-o primavara... toamna se face o tundere severa..adica sa ramana ramurile foarte scurte..

Temperatura...este o planta ce iubeste caldura..cu cat temperatura e mai ridicata...trebuie de asemenea crescuta si umiditatea atmsoferica din jurul ghiveciului...si chiar pamantul..la fel sa fie mereu umed,dar nu ud,sa stea apa in farfurioara....iarna se uda mai rar... Locul unde este asezat trandafirul sa fie un spatiu bine aerisit..si de primavara pana toamna...poate sa stea si afara in spatii deschise.
Solul...recomandat unu bine drenat... sa fie un pamant nisipos cu un continut bogat in substante organice...care sa retina umiditatea.
Fertilizarea...se efectueaza saptamanal in perioada de inflorire cu o dilutie slaba..
Inmultirea... prin butasi..relativ usor se inmulteste aceasta planta..
Conditii.... pt o planta sanatoasa si frumoasa..
-se va feri de curentii de aer..
-de mutarile repetate
-de caldurile excesive
-de udarile neregulate
O planta care sufera ...se recunoaste prin frunzele galbene si caderea bobocilor...Este sensibila la atacul paianjenului...in special al celui rosu..si in acest caz...se intervine cu produse fitosanitare..

4 comentarii: