11 septembrie 2009

Salata mediteraneana cu paste si ton.

Am revenit la salate..:),dar sunt gustoase,rapid de pregatit..si te "scoti"..atunci cand timpul e scurt...si nici de stat prea mult in bucatarie,nu-ti "arde"...:))
Ingrediente:

-300 gr paste ce forma preferati,sau de care aveti la indemana...:)
-1 conserva ton
-2-3 rosii,de preferinte cherry
-5 linguri ulei de masline
-100 gr branza feta..sau telemea grasa
-sare,piper alb,busuioc.
-1 lamaie
-1 plic salad dressing de la Knorr

Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare,intre timp,spalam si taiem rosiile,bucati potrivite,iar daca folositi cherry,in jumatate.Branza se taie si ea cuburi mici,conserva de ton se scurge de ulei.
Pregatim dressing-ul dupa cum urmeaza:...punem zeama de lamaie,intr-un bol impreuna cu uleiul de masline,sare,piper si plicul de salad dressing,le amestecam bine,iar dupa ce au fiert pastele,punem si o jumatate de cana din apa in care au fiert pastele.Scurgem pastele si le trecem printr-un jet de apa rece,dupa care le punem in bol,peste dressing .
Amestecam bine,si adaugam pe rand, rosiile,branza si tonul.
Decoram dupa preferinta,se pune si coaja de lamaie data pe razatoare,eu nu am pus,ne place doar la prajituri si dulciuri,nu in alte combinatii..:) .Se lasa la frigider cam o ora..dupa care se poate servi...e foarte delicioasa...:D

6 comentarii:

  1. Buna,Danna!Constat ca esti tare priceputa in arta culinara.Eu ,una,trebuie sa-ti spun ca mai nou, sunt adepta salatelor de orice fel,asa ca cea prezentata de tine e mai mult decat binevenita...

    Weekend placut alaturi de cei dragi tie!

    Irina

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa si eu,Irina..cand vine vorba de bucatarit...si daca ar fi dupa mine,numai salate as pregati...:))..in special vara..Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, Oana..intotdeauna fac "casa buna"...:),pup...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac la nebunie pastele cu ton,insa eu prefer sa renunt la lamaie si dressingul de salata,adaug 2 oua la branza rasa si le bag vreo 30 minute la cuptor...sunt abslut delicioase,de aceea inclin sa cred k si aceasta reteta e la fel de buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa..sunt delicioase si cu oua si branza la cuptor..yumm..yummy..:)

    RăspundețiȘtergere