24 iunie 2011

Tarta cu Ciuperci si Dovlecei


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500 gr aluat foetaj
-500 gr ciuperci(eu am folosit conservate)
-1 dovlecel potrivit ca marime
-250 gr sunca Praga
-200 gr cascaval ras
-2 oua
-sare si piper alb
-cateva fire marar.

Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine si se taie in doua sau mai marunt..cum preferati..:)
Dovlecelul se spala,se curata de coaja...taiem cateva felii sa avem pentru decor...restul il dam pe razatoarea mare..
Sunca se taie fasii mici..Mararul se spala.. se toaca marunt..

Dupa ce am ras dovlecelul ,il lasam intr-o sita..presarand putina sare...
 Aluatul se lasa la decongelat ..la temperatura camerei...apoi se decupeaza dupa marimea formei in care urmeaza a fi coapta tarta..
 Se pun ciupercile,cascavalul,sunca,dovlecelul ras si stors in prealabil..intr-un vas...,se adauga sarea si piperul alb,...se amesteca bine,adaugam si cele 2 oua batute si mararul verde tocat marunt...Turnam compozitia rezultata peste aluatul din forma..si o intindem uniform.. pe toata suprafata.
Deasupra puneti felii de dovlecel si fasii din aluat..sub forma de grilaj..
Se da forma la cuptor la foc moderat pentru 20-25 minute in functie de tipul cuptorului...pana se rumeneste frumos..,iar marginile se desprind usor de forma..


 Este o tarta delicioasa si rapid de pregatit..Va doresc un weekend placut..!!
 

4 comentarii:

  1. Multumesc frumos,Livia..:)
    Un sfarsit de saptamana minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. arata intr-un mare fel!!n-am facut tarte sarate pana acum.cred ca voi incepe sa "consturiesc "si eu genul asta de tarte.zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Sarah..:)..Sunt foarte bune,cele sarate in diverse combinatii...si noua ne plac foarte mult!!..
    O seara frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere