Astazi prima zi de "bucatarit"...dupa vacanta..,incet,incet trebuie sa intram in normal...dar mai usor cu gatitul...si statul in bucatarie..trebuie sa pastrez bronzul cat mai mult timp..:))))..(glumeam.).
Am pregatit ceva de sezon...din dovlecei si din vinete...preferatele noastre...
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pt chiftelute :
-1 dovlecel mare sau 2 mai micuti
-2 oua
-100 gr pesmet
-100 gr gris
-100 gr branza telemea
-50 gr cascaval
-ulei pt prajit..cat este nevoie..:)
-sare,piper...si vegeta
-patrunjel si marar verde,tocat marunt
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja..se taie in sferturi si se scot samburii
Se dau pe razatoarea mare
Se pune sare peste ei..pt a-si lasa sucul si a putea fi storsi mai bine..
Dupa aceasta,ii stoarcem bine de zeama...si ii amestecam cu branza telemea si cascavalul date pe razatoare,oualele,condimentele,grisul si pesmetul.
![](//4.bp.blogspot.com/_St4uJSXIjdw/Sm9zm3azi2I/AAAAAAAABWw/nIGvRbm73vA/s320/DSC06159.JPG)
![](//3.bp.blogspot.com/_St4uJSXIjdw/Sm9zx3EaahI/AAAAAAAABW4/cH_wgZ5L_3o/s320/DSC06160.JPG)
Acum ,punem uleiul la incins...si luam cu lingura compozitia de dovlecei si le prajim in ulei..punandu-le apoi pe o hartie absorbanta... daca isi mai lasa zeama,intre timp cat prajim..mai adaugam cantitati egale de gris si pesmet..eventual si o lingura de faina..
![](//4.bp.blogspot.com/_St4uJSXIjdw/Sm9053oz9dI/AAAAAAAABXA/3JRbNf2-rRA/s320/DSC06161.JPG)
Urmeaza sa pregatim salata de vinete,dupa reteta clasica...si dupa preferinta ,cu maioneza sau fara...
Se coc vinetele pe toate partile..se lasa la racit..intre timp tocam ceapa..si o punem cu sare..(pt a scoate acea "amareala")..,dupa care curatam vinetele le tocam..si le amestecam cu ceapa..si maioneza,(preparata dintr-un galbenus fiert si unu crud..2 linguri de mustar,un praf de sare...si ulei..mestecand continuu cu mixerul).
![](//4.bp.blogspot.com/_St4uJSXIjdw/Sm92SKcqf6I/AAAAAAAABXQ/kNNwM3sbGok/s320/DSC06163.JPG)
![](//2.bp.blogspot.com/_St4uJSXIjdw/Sm92i5a9O3I/AAAAAAAABXY/cIvm45YY9fM/s320/DSC06164.JPG)
![](//3.bp.blogspot.com/_St4uJSXIjdw/Sm92tMApyBI/AAAAAAAABXg/vvOWruMp0To/s320/DSC06167.JPG)
Am pregatit ceva de sezon...din dovlecei si din vinete...preferatele noastre...
-1 dovlecel mare sau 2 mai micuti
-100 gr pesmet
-100 gr gris
-100 gr branza telemea
-50 gr cascaval
-ulei pt prajit..cat este nevoie..:)
-sare,piper...si vegeta
-patrunjel si marar verde,tocat marunt
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja..se taie in sferturi si se scot samburii
Acum ,punem uleiul la incins...si luam cu lingura compozitia de dovlecei si le prajim in ulei..punandu-le apoi pe o hartie absorbanta... daca isi mai lasa zeama,intre timp cat prajim..mai adaugam cantitati egale de gris si pesmet..eventual si o lingura de faina..
Urmeaza sa pregatim salata de vinete,dupa reteta clasica...si dupa preferinta ,cu maioneza sau fara...
Se coc vinetele pe toate partile..se lasa la racit..intre timp tocam ceapa..si o punem cu sare..(pt a scoate acea "amareala")..,dupa care curatam vinetele le tocam..si le amestecam cu ceapa..si maioneza,(preparata dintr-un galbenus fiert si unu crud..2 linguri de mustar,un praf de sare...si ulei..mestecand continuu cu mixerul).
it looks very tasty!! yumm yumm :-)))
RăspundețiȘtergerehttp://www.3words2hearts1love.blogspot.com/
yep...very,very tasty..:)..nice blog..I like your blog name..
RăspundețiȘtergere