-Faina-500 gr
-Oua-2 buc.
-un cub drojdie de bere
-lapte-50 ml
-smantana
-50 gr zahar
-150 gr -unt
-100 gr -zahar vanilat
-1 plic -putina sare.
Mod de preparare aluat :Din drojdie,zahar,lapte si putina faina se face o compozitie care se lasa sa creasca putin.Dupa care adaugam smantana,untul,un ou,zaharul vanilat,sarea si restul de faina.Se framanta bine si se lasa sa creasca.Cand e bine crescut se ia si se imparte aluatul in 2 bucati,se intind pe rand 2 foi punandu-se pe fiecare jumatate din compozitia de umplutura,pe care o preparam astfel:
Umplutura:
Nuca-400 gr
Gem (eu am folosit gem de mere,puteti folosi si din prune,pere,piersici,de care aveti...sau chiar mere rase pe razatoare,scurse si calite)-400 gr
Pesmet alb-100 gr
Zahar vanilat-1 plic
Scortisoara-2 linguri.
Intindem prima foaie de aluat,punem umplutura pe toata suprafata,si rulam...
Am salivat!
RăspundețiȘtergereMmmm, delicios! Va trebui sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergere