10 octombrie 2009

Rulouri cu gem si nuci.

Pt aluatul dospit avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-Faina-500 gr
-Oua-2 buc.
-un cub drojdie de bere

-lapte-50 ml

-smantana
-50 gr zahar
-150 gr
-unt
-100 gr
-zahar vanilat
-1 plic
-putina sare.

Mod de preparare aluat :Din drojdie,zahar,lapte si putina faina se face o compozitie care se lasa sa creasca putin.Dupa care adaugam smantana,untul,un ou,zaharul vanilat,sarea si restul de faina.Se framanta bine si se lasa sa creasca.Cand e bine crescut se ia si se imparte aluatul in 2 bucati,se intind pe rand 2 foi punandu-se pe fiecare jumatate din compozitia de umplutura,pe care o preparam astfel:
Umplutura:
Nuca-400 gr
Gem (eu am folosit gem de mere,puteti folosi si din prune,pere,piersici,de care aveti...sau chiar mere rase pe razatoare,scurse si calite)-400 gr
Pesmet alb-100 gr
Zahar vanilat-1 plic
Scortisoara-2 linguri.


Nucile se pun intr-o tava si se dau la cuptor timp de 10 minute,se lasa sa se raceasca,se taie bucati mai mici,sau se zdrobesc,se amesteca cu gemul,se adauga pesmetul si zaharul vanilat, amestecand bine.
Intindem prima foaie de aluat,punem umplutura pe toata suprafata,si rulam...
Dupa care taiem bucati de 2-3 cm,asezandu-le intr-o tava tapetata cu hartie pt copt... le dam cu ou pe deasupra cu o pensula.
Cand s-au racit,ii pudram cu zahar.
Din cea de-a doua foaie,am facut cornuri..:)


2 comentarii: