23 august 2009

Recunoasteti planta?...:)

Spuneam intr-un comment ,ca o sa revin cu un post special acestei plante superbe,careia nu-i cunosc numele...este o planta de gradina...,creste sub forma unei tufe...ziua ,stau inchise florile..si seara se deschid si miros foarte,foarte frumos..



9 comentarii:

  1. Nu,nu stiu ce planta este dar e frumoasa.Adevarul e ca nu prea cunosc numele florilor(plantelor) dar imi plac tare mult!
    Te asteapta un premiu la mine!
    Iti doresc o saptamina frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Barba imparatului(mirabilis jalapa) se numeste.intr-adevar este tare frumoasa in gradina de flori atata timp cat ai spatiu pentru ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc mult,Carmen pt premiu...o saptamana buna si tie..Toate cele bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Catrinel...ce nume fain are.:)..da, trebuie spatiu pt ea,insa e superba seara cand se deschid toate florile..O saptamana buna!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am si eu si ciclam, si alb si portocaliu cu ciclam. Sunt superbe dar infloresc numai noaptea si ocupa foarte mult spatiu. In schimb nu pretinde decat sa nu fie pusa in plina arsita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,Marilena..nu e pretentioasa deloc,se dezvolta frumos..,daca nu sta in plin soare...,ce frumoase trebuie sa fie si celelalte culori ce le ai tu..
    Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu trec zilnic pe langa o tufa de asta. Are flori roz, galbene, dar si o combinatie dintre cele doua culori. Foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu stiu ca se numesc "buna dimineata".
    Unele doamne, cu fason, ii spun "bonsoir".

    RăspundețiȘtergere
  9. Se numeste MIRABILIS JALAPA, in termeni populari Barba imparatului, Noptita, Minune de Peru, Ora 4 (pentru ca in jurul acestei ore inflorescentele se deschid), Frumoasele noptii etc.

    RăspundețiȘtergere