16 iunie 2009

KOHLERIA..o planta cu cei mai superbi clopotei..:)

Caracteristici generale:este una din plantele care isi are originea in zonele tropicale..s-a adaptat foarte bine climatului temperat tocmai de aceea este cultivata ca planta de interior.
Descriere:
Inaltimea ei variaza in functie de specie media fiind de 20-25 cm.
Frunzele sunt alungite cu marginile zimtate.Culoarea frunzelor difera in functie de specie..pot fi verde-crud..verde inchis cu nuante de roscat.Acestea sunt acoperite de perisori desi si foarte fini.

Florile apar de regula in varful plantei la axila fiecarei frunze,avand forma unor clopotei orientati in jos..sustinuti de un peduncul lung si subtire..Culorile florilor sunt diferentiate in functie de specie...reprezentate printr-o multitudine de culori si combinatii de culori...:roz,rosu,lila, mov,galben ..predominand picatele in interiorul clopoteilor...acestea avand o nuanta mai inchisa decat culoarea de baza..si pot fi dispuse aleator sau liniar..Acesti clopotei la fel ca si frunzele sunt acoperiti cu perisori fini in partea exterioara..asadar daca sunt priviti in lumina soarelui..datorita perisorilor,florile vor avea un efect de stralucire foarte frumos.
Este o planta frumoasa,foarte usor de intretinut,cu mici eforturi poti avea tot timpul anului,flori.Pt a avea flori frumoase si viu colorate,este indicat sa fie pusa la repaus la sfarsitul toamnei..rarind udarile si tinand ghiveciul intr-o camera mai racoroasa.Se evita atingerea frunzelor cu apa...acestea devenind maronii...este bine daca indepartam frecvent frunzele uscate..sau cele care sunt patate.

Lumina: Este esentiala pt o buna dezvoltare a plantei,dar trebuie ferita de razele directe ale soarelui..mai ales in jurul amiezii...
Temperatura:Se simte bine la o temperatura ce variaza intre 20-25 grade,iar cand este in repaus...intre 7-10 grade..
Udarea:KOhleria este o planta care iubeste mult apa..insa trebuie administrata regulat si moderat...aceasta trebuie stabilita in functie de temperatura ambientului si de anotimp..
Inmultirea...se inmulteste prin rizomi..sau prin lastari..prelevati din varful plantei,sau de la planta mama..prin rizomi vom avea mai repede plante numai bune de pus in pamant..
Daunatori:..rezista foarte bine la daunatori..dar daca aerul este prea uscat..nu scapa nici ea de paianjenul rosu...tocmai de aceea aerisirea spatiului unde e amplasata...este obligatorie.. iar asigurarea unei atmosfere nu prea uscate ne va ajuta sa avem plante sanatoase si frumoase ...si mai ales pline de flori.(www.flori-si-plante.ro)

4 comentarii:

  1. Am citit mai multe post-uri recente de-ale tale. Cand te apcui de scris, scrii, nu gluma! :)

    Multumesc pentru fotografiisi pentru toate informatiile. Am avut si o Cyclamen, din pacate pamantul a fost atacat si am pierdut-o.

    Ale tale sunt superbe! Toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Silvia..e perioada aceea dinaintea vacantei...am elan...:)...trag tare acum...ca dupa..nu se stie...:))...o sa fiu sub sindromul "postvacanta"...:))..Toate cele bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, iti admir Kohleriile, sunt superbe! Ai cumva vreun puisor de dat?
    Multumesc mult,
    Monica
    nikomofag@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  4. @follow me
    Cu mare drag...sigur ca am..mereu ii rup..ca se intind cat este ghiveciul...in special pe margini..
    Daca gasesti metoda...cum sa ajunga la tine..,anunta-ma..
    Toate bune!

    RăspundețiȘtergere