Talasoterapia combină acţiunile benefice ale apei mării, soarelui, nisipului, ale nămolului, algelor şi ale climei marine. Câteva dintre efectele acestei practici au ca rezultat îndepărtarea oboselii, a stresului, eliminarea kilogramelor nedorite şi a celulitei. Caracteristica apei de mare este salinitatea, mai mare sau mai mică în funcţie de loc: aceasta este mai mică în apa Mării Mediterane (de la 36 la 39 grame/litru), în timp ce în oceane salinitatea este mai mare (75 grame/litru). Cele mai mari valori ale salinităţii se înregistrează în Marea Moartă (365 grame/litru), iar cele mai mici în mările Neagră şi Caspică.
Puterea curativă a talasoterapiei pentru corp şi, în mod particular, pentru piele este recunoscută de toţi medicii şi experţii în cosmetică. Apa marină face posibile numeroase tratamente pentru piele şi pentru ţesuturile epidermei.
Apa de mare are efecte specifice graţie compoziţiei sale chimico-fizice anorganice (clor, sodiu, magneziu, calciu, potasiu, iod), dar şi organice (alge şi derivaţii acestora). Foarte important este şi masajul pe care mişcarea valurilor îl exercită asupra pielii. Cei care apelează la centrele de frumuseţe sau spa vor avea posibilitatea de a alege între piscine cu apă marină încălzită (37-38 de grade Celsius) sau cu apă rece (20 de grade).
Tratamentele de frumuseţe inspirate de talasoterapie sunt infinite. În general, se începe cu un peeling pe bază de săruri marine şi uleiuri esenţiale pentru purificarea pielii şi pregătirea acesteia pentru absorbirea substanţelor conţinute de apa marină. Urmează masaje cu săculeţi cu nisip cald sau cu cochilii, apoi se trece la aplicarea nămolului, a alegelor şi sărurilor. Toate aceste proceduri vor fi însoţite de masaje specifice, care favorizează oxigenarea ţesuturilor şi stimulează circulaţia. Click News
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu