27 septembrie 2009

Branul in sarbatoare..."Festivalul Branzei si al Pastramei..2009"

Iubitorii de natură, sărbători rustice, de brânză şi pastramă ,s-au adunat in perioada 25-27 Septembrie 2009 la Bran, pe Platoul „Inima Reginei” şi în Parcul Central Bran, la cea de-a cincea ediţie a „Festivalului BRÂNZEI şi PASTRAMEI”, desfăşurat în cadrul sărbătorii tradiţionale : ”RĂVĂŞITUL OILOR”, ajuns la cea de-a 41-a ediţie.













”RĂVĂŞITUL OILOR” este de fapt o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral. La festival, s-a cantat, jucat şi mai ales ..s-a mâncat pe săturate, tot soiul de preparate specifice şi mai ales pastramă de oaie şi bulz, udate cu must obţinut în gospodăriile celor din zona Bran.

Şi anul acesta, lângă Castelul Bran, pe Platoul „Inima Reginei” – Bran şi în Parcul Central Bran, festivalul a debutat, cu o expoziţie gastronomică, ce s-a desfăşurat pe întreg parcursul evenimentului unde au fost expuse diverse sortimente de brânză şi pastramă, care au putut fi degustate şi cumpărate la cele mai bune preţuri direct de la producători, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zona Bran.













Gurmanzii nu au fost uitaţi, întrucât li s-au pregătit degustari ale produselor de brânză şi pastramă care au culminat, aşa cum e firesc, cu acordarea unor premii producătorilor expozanti, pentru cele mai reuşite produse, reţete , expunere, etc… .













Festivalul a fost însoţit permanent de muzică şi joc, printr-o serbare câmpenească susţinută de interpreţi şi ansambluri de renume din folclorul românesc.

De la eveniment nu au lipsit meşterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: ţesături, blănuri, ceramică, precum şi obiecte de uz pastoral.


Brănenii vă asteaptă la ei acasă sau în pensiuni ca de obicei cu bucurie, bucate alese şi cu multă ospitalitate!

4 comentarii:

  1. De când aşteaptă şi mami să pape o pastramă adevărată....dacă ştiam în acesxt weekend eram la Bran! mai ales că a fost şi ziua lui mami...

    RăspundețiȘtergere
  2. Off ..imi pare rau,desi daca nu sunteti departe de Bran..inca mai puteti ajunge..:)..LA MULTI ANI!!...pt mami...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos!!
    Anul trecut voiam si eu sa merg la ravasitul oilor de la Bran dar nu am reusit. Eu sunt de fel din Campulung destul de aproape. De unde esti??

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e frumos Campulung Muscel..,eu sunt din Sibiu!Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere