26 februarie 2012

Prajitura cu gem si bezea


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-6 galbenusuri
-150 gr zahar tos
-300 gr faina
-1 pachet unt (200 gr)
-1/2 plic  praf de copt
-razatura de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-un praf sare.
-1 borcan de gem de prune(450 gr)
-6 albusuri
-200 gr zahar tos

Mod de preparare:
Se mixeaza untul(tinut in prealabil la temperatura camerei) cu galbenusurile cu zaharul,aromele si putina sare...pana devine o spuma pufoasa..Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat peste compozitia din galbenusuri,amestecandu-se continuu pana la incoporarea totala..Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt,se toarna compozitia niveland frumos pe toata suprafata..Dam tava la cuptor pentru 15 minute pana se coace  putin blatul..
Se scoate tava din cuptor se unge cu gem pe toata suprafata prajiturii,apoi dam din nou tava la cuptor,pana pregatim bezeaua..
Din cele 6 albusuri si zahar pregatim bezeaua,mixand foarte bine,pana raman tepi la scoaterea telurilor din compozitie.
Se pune si bezeaua peste gem,si introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 -15 minute.

Pana se rumeneste putin bezeaua..

Se portioneaza dupa ce prajitura s-a racit complet..

O saptamana frumoasa tuturor!!

6 comentarii:

  1. Multumesc Alexandrina..
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place,Mona..Iti multumesc pt vizita..
    O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna. Incerc asta seara reteta ta (este inca in cuptor), insa am o mica observatie / intrebare / nelamurire, nici nu stiu cum sa ii spun. Am pus exact cantitatile mentionate de tine la ingrediente, insa coca a iesit... greu de intins :D Vad in poza ta ca are o consistenta un pic lichida, la mine a iesit ca pentru paine. Dupa ce m-am chinuit un pic sa o intind cu o spatula, am udat mana cu o picatura de ulei si am reusit sa o intind bine. Asa trebuie sa iasa, ca pentru paine? Sau e cantitatea de faina prea mare..? Te anunt si cum mi-a iesit la gust, desi cred ca este delicioasa! Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Kata ..Probabil de la faina..de la tipul de faina folosit..nici la mine nu este un aluat moale,se poate vedea in tava cu urmele paletei..Sper ca totusi ti-a iesit si mai ales ca ti-a placut..Iti multumesc pt faptul ca ai incercat-o..si imi cer scuze pt intarzierea raspunsului..Toate cele bune !!

      Ștergere