-500 gr faina alba.
-100 gr unt topit
-250 ml lapte cald.
-150 gr zahar tos
-3 galbenusuri
-1 plic drojdie uscata
-razatura unei lamai
-1 esenta de vanilie
1 esenta de rom
-un praf de sare .
Pentru umplutura avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-400 gr branza de vaci
-100 gr zahar tos
-3 oua
-4 linguri de smantana
-1 esenta de rom
-3 plicuri de zahar vanilat .
-100 gr stafide
-1 ou pentru uns deasupra
Mod de preparare:
Incepem cu aluatul dospit , pregatind maiaua..Plicul de drojdie se amesteca cu o lingura de zahar si 100 ml lapte caldut..Faina o cernem intr-un vas ,facem o gaura in mijloc si turnam maiaua dupa dizolvarea totala a drojdiei..deasupra preseram putina faina de pe margine...lasam 15-20 minute la dospit intr-un loc cald..
Intre timp, mixam galbenusurile cu zaharul , sarea ,razatura de lamaie si esentele..pana compozitia rezultata devine fina si alba,iar cristalele de zahar nu se mai simt..,in cel din urma adaugam si restul de lapte cald adica 150 ml..
In mijlocul fainii,dupa ce maiaua a crescut adaugam si compozitia de galbenusuri...se incepe framantarea..(eu am folosit mixerul ,cu paletele pentru framantare..)..:))Pe parcursul mixarii adaugam treptat si untul topit..Se framanta pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de pe vas..
Compozitia rezultata se imparte in doua...o parte se aseaza pe fundul formei rotunde de tort ,unsa in prealabil cu unt..(am folosit o forma de tort cu diametru de 26 cm)..,iar cealalta parte se imparte in trei..din care formam suluri ce le impletim...Lasam la dospit ,40 minute..intr-un loc cald..
Cat timp sta aluatul la dospit...pregatim umplutura..Branza se mixeaza cu zaharul ,smantana,zaharul vanilat,esenta de rom..,iar in cele dn urma adaugam ouale..unu' cate unu'..mixand dupa fiecare..Stafidele se lasa la inmuiat in apa calda..,adaugandu-se mai apoi in compozitia de branza..
Dupa ce a dospit aluatul,turnam compozitia de branza in mijloc..nivelam pe toata suprafata..
Se unge aluatul de pasca cu ou batut..si se da tava la cuptor (incins in prealabil)..la foc moderat pentru 30-40 minute..pana se rumeneste frumos...
Hristos a inviat!! Pasca arata delicios.
RăspundețiȘtergereAdevarat a inviat!!..Multumesc Paula..
ȘtergereO seara frumoasa!!
Wooow, ce minunatie de pasca, felicitari!
RăspundețiȘtergereWeekend placut!
Multumesc frumos..:)
ȘtergereWeekend placut si tie !!