28 mai 2013

Tort cu Capsune si Kiwi



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua 
-150 gr zahar
-140 gr faina
-10 gr cacao
-1/2 plic de praf de copt
-un praf de sare .
-1 pachet de zahar vanilinat

Pentru crema:
-400 gr iaurt natural 
-100 gr zahar pudra
-2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
-400 ml frisca lichida 
- 50 ml zeama compot
-500 gr capsune
-2 kiwi
-putina zeama de lamaie.

Pentru decor:
-capsune cateva bucati
-1 kiwi
-300 ml frisca lichida
-1 ciocolata neagra.

Mod de preparare:
Incepem cu blatul...:)Se mixeaza bine ouale cu praful de sare,zaharul si zaharul vanilinat..pana devine o crema fina, alba care si-a triplat volumul..(15 minute,mixat continuu)...Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa..Cand ouale s-au mixat suficient..adaugam treptat  faina/praful de copt/cacaoa..aceasta operatiune o efectuam fara mixer..doar cu o spatula sau lingura..Se tapeteaza o forma de tort ..cu hartie pentru copt...se toarna compozitia ...si se da la cuptor (incins in prealabil) pentru 25-30 minute...
Intre timp pregatim crema:...
Plicurile de gelatina le punem intr-un vas ,adaugam 10 linguri cu zeama de compot..si lasam sa se hidrateze .
Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra..
Fructele se spala bine se curata..se taie cuburi mici...si se stropesc cu zeama de lamaie..
Dupa ce gelatina s-a hidratat...adaugam vasul la microunde sau pe baie de abur..pana gelatina devine lichida..(atentie,fara a fierbe).. O adaugam mai apoi in compozitia de iaurt..amestecam bine...si dam vasul la frigider..pana mixam frisca lichida..Cand frisca este gata mixata...adaugam compozitia de iaurt in frisca...amestecam bine cele doua compozitii..
Blatul il taiem in 3 ...In forma cu inel detasabil..punem prima foaie de blat..o insiropam cu zeama de compot...punem 1/3 din crema..si jumatate din cantitatea de fructe..apoi inca o foaie de blat ..1/3 crema si restul de fructe..in cele din urma ultima foaie de blat si 1/3 crema..
 Decoram dupa preferinta..fiind un tort aniversar...pentru ziua mamei mele..a continut si mesajul..,voi puteti  pune doar fructe deasupra ..Fructele le-am imbracat in ciocolata neagra ( topita pe baie de aburi..)..iar bordura din frisca cu ciocolata si frisca simpla..imitand o impletitura...:)
Este un tort delicios,racoros...si foarte aromat...acum cand capsunile au gustul adevarat...trebuie sa profitam la maxim de ele..:))

Va doresc o saptamana frumoasa in continuare !!
 

7 comentarii:

  1. Arata minunat tortul asta!! Mi-ar placea sa gust si eu dintr-o feliuta ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula...te invit cu drag, la o feliuta de tort..:)
      O zi frumoasa!!

      Ștergere
  2. Arată senzațional,trebuie neapărat incercat că doar este sezonul căpșunelor.😘

    RăspundețiȘtergere