-6 galbenusuri
-150 gr zahar tos
-300 gr faina
-1 pachet unt (200 gr)
-1/2 plic praf de copt
-razatura de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-un praf sare.
Pentru Bezea:
-500 gr capsune
-6 albusuri
-200 gr zahar tos
Mod de preparare:
Se mixeaza untul(tinut in prealabil la temperatura camerei) cu galbenusurile cu zaharul,aromele si putina sare...pana devine o spuma pufoasa..Faina se amesteca cu praful de copt,adaugandu-se treptat peste compozitia din galbenusuri,amestecandu-se continuu pana la incoporarea totala..Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt,se toarna compozitia niveland frumos pe toata suprafata..Dam tava la cuptor pentru 15 minute pana se coace putin blatul..
Intre timp pregatim fructele si bezeaua...Fructele le spalam bine si le curatam ,apoi le taiem cuburi...Albusurile le mixam bine cu zaharul adaugat treptat pana se intareste bine bezeaua...Adaugam fructele peste bezea,amestecam usor..
Se pune din nou tava in cuptor la foc moderat.. pana se rumeneste frumos deasupra...
Dupa ce se raceste...se portioneaza..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu