9 aprilie 2012

Prajitura cu crema de nuca




Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru foi:
-2 oua
-3 linguri miere
-50 gr unt topit
-150 gr zahar pudra
-10 linguri lapte
-1 lingurita praf copt
-1 lingurita bicarbonat de amoniu
-350 gr faina
-un praf sare
-razatura de lamaie.

Pentru crema:
-200 ml lapte
-250 gr nuca macinata
-1 fiola esenta rom
-200 gr unt
-200 gr zahar pudra.

Pentru decor:
-50 gr ciocolata neagra
-2 linguri frisca lichida.


Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus pentru foi,se  pregateste un aluat numai bun de intins,care-l impartim in 3 parti,din care intindem 3 foi ce o sa le coacem pe fundul tavii,unse in prealabil cu ulei...Se coc la foc moderat cate 10 -15 minute,pana se rumenesc pe margini..nu le lasati sa se usuce prea tare...ele vor fi foarte fragede daca le scoateti imediat ce marginile sunt rumene...
Pana se racesc foile,pregatim crema dupa cum urmeaza:...Laptele il punem pe foc,cand incepe sa fiarba,adaugam nuca macinata,lasam sa fiarba si nuca cateva minute,amestecand continuu...Dam vasul deoparte sa se raceasca,iar cand s-a mai temperat putin,adaugam esenta de rom..
Separat mixam untul(tinut in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul pudra...pana obtinem o crema spumoasa fina..
Cand compozitia de lapte si nuca s-a racit...se adauga treptat in untul spumat...Atentie foarte mare..untul trebuie sa fie moale cand il mixati cu zaharul pudra...,iar compozitia de nuca sa aiba aproximativ aceeasi temperatura cu a  untului...(atunci cand adaugati nuca in unt..)
Se intinde crema rezultata intre cele 3 foi...
Deasupra se face un grilaj din ciocolata topita amestecata cu frisca..
Se lasa cateva ore la frigider,apoi se portioneaza...
Sa aveti o saptamana frumoasa!!




20 martie 2012

Tort "Inima"



Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Blat:
-5 oua
-150 gr zahar tos
-130 gr faina
-20 gr cacao
-1/2 plic praf copt
-1 zahar vanilat
-putina sare

Pentru insiroparea blatului:
-200 ml apa
-3 linguri cappuccino
-1 esenta rom

Pentru Crema:
-1 ou
-150 gr zahar pudra
-100 ml lapte
-1 lingura cu varf ,amidon
-200 gr unt
-2 linguri cacao
-2 lingurite ness.

Pentru decor:
-ciocolata rasa
-nuca .

Mod de preparare:
Pregatim blatul  dupa cum urmeaza:...Se bat ouale intregi cu putina sare,adaugam pe rand zaharul,zaharul vanilat si mixam foarte ,foarte bine....pana obtinem o compozitie albicioasa care si-a triplat volumul initial...Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa...,urmand a le adauga treptat in compozitia de oua,amestecand usor cu o lingura sau spatula,pana la incorporarea totala(aceasta operatiune trebuie realizata fara mixer)..Tapetam forma cu hartie pentru copt..dupa care turnam compozitia,niveland-o pe toata suprafata..Dam forma la cuptor pentru 25-30 minute,la foc moderat,pana blatul de rumeneste pe margini,desprinzandu-se usor de forma.
Pregatim crema ...,pana se raceste blatul...Oul il batem bine cu telul,adaugam lingura de amidon,omogenizam si turnam si laptele,continuand sa amestecam..In compozitia obtinuta adaugam ness-ul si cacaoa,transferand vasul la foc,amestecand foarte des pentru a nu se prinde crema de peretii vasului...Separat spumam untul (tinut in prealabil la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pudra...Cand compozitia de cacao este racita,o adaugam peste unt..putin cate putin...mixand pana obtinem o crema fina..
Blatul in taiem in 3 felii..Insiropam prima parte cu siropul format din cappuccino,apa calda si esenta rom..,intindem crema uniform pe toata suprafata..,procedam la fel si cu restul cremei si feliilor de blat..Imbracam tortuletul in crema...si-l decoram dupa preferinta cu nuca si ciocolara rasa..

Sa aveti o saptamana frumoasa in continuare!!



12 martie 2012

Salata cu Pui si Bacon


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 buc.salata verde
-1 buc.piept de pui
-200 gr bacon
-4 felii franzela
-2 linguri ulei masline
-sare si piper
pentru Dressing:
-1 galbenus ou
-2 lingurite mustar
-200 ml ulei de masline
-zeama unei lamai
-sare si piper alb.

Mod de preparare:
Salata verde se spala bine,frunza cu frunza sub jet de apa rece...Pieptul de pui se spala se taie bucati potrivite(fasii)...Baconul se taie si el fasii...Franzela se taie cuburi..
Intr-o tigaie punem cele 2 linguri ulei de masline,lasam sa se incinga bine,adaugam pieptul de pui si baconul,le rumenim frumos,apoi le scoatem pe o hartie absorbanta...In uleiul ramas adaugam cuburile de paine,le rumenim si pe ele pe toate suprafetele..
Intr-un bol pentru salate,punem salata verde rupta bucati mici...,apoi un rand din piept de pui si bacon,apoi din nou un rand de salata,iar piept de pui si bacon...

Peste care adaugam cuburile de paine prajita...optional puteti pune si masline..

Pregatim dressing-ul pentru salata...Galbenusul il mixam cu mustarul,sarea,piperul si zeama de lamaie,adaugand putin cate putin ulei de masline..Compozitia rezultata o turnam deasupra salatei .