13 mai 2009

Tortillia(Specialitate spaniolă)



Cartofi-500 gr

Ouă-5 buc

Ceapă-1buc

sare si piper dupa gust..

unt-50 gr(eu folosesc ulei de masline)

Mod de preparare:
Se taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. Cand se pot sfarama cu furculita, se dau la o parte, se scot din grasime si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se toaca ceapa, se caleste si se pune peste cartofi. Se bat ouale, se adauga peste aceste ingrediente, se potriveste de sare si piper.
Se pune putina grasime intr-o tava larga, se lasa sa se infierbante, se pune compozitia si se introduce tava in cuptor. Cand preparatul este gata pe jumatate, se intoarce cu ajutorul unei spatule de lemn si se da pe cat posibil forma rotunda. Se prajeste pe ambele parti si se asaza pe platou.
Se taie in cuburi potrivite si in fiecare se infige cite o scobitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu