15 august 2009

A inflorit "Steaua Serifului"...:)

Este prima oara cand infloreste,acest cactus,nu ma asteptam sa fie asa frumoasa floarea...are o textura deosebita.. si niste peri fini..ce mai ..este superba!!A inflorit .. acum de ziua mea onomastica.:)..de Sf Maria...si cu aceasta ocazie,urez si eu "LA MULTI ANI"...tuturor sarbatoritilor,zilei..


Stapelia Gigantea (Steaua Serifului).. este o planta suculenta care provine din Africa de Sud si Namibia, si care include aproximativ 50 de specii. Florile sunt ciudate, in forma de stea, cu cinci petale de culoare rosie, purpurie sau galbena, adeseori cu dungi.
















Ingrijire:
Majoritatea speciilor de Stapelia sunt usor de crescut. Altele, mai ales cele cu tulpini acoperite cu peri si cu flori neobisnuite sunt mai pretentioase si necesita o udare atenta in timpul perioadei de crestere; eventual, apa sa fie amestecata cu un fertilizator pentru a tine planta sanatoasa. In timpul verii, cand este foarte cald si inainte ca florile sa se deschida se uda des. Pe perioada de iarna nu se uda. Temperatura apei trebuie sa fie de minim 10C, avand grija ca planta sa nu se ude. O sursa de caldura poate ajuta plantele mai firave sa treaca peste lunile reci. In habitatul lor natural, majoritatea speciilor de Stapelia cresc sub tufe si prefera umbra, insa ca plante de interior ele pot fi expunse la soare nu prea puternic.














Este de preferat sa fie plantate in ghivece de pamant, mai ales speciile delicate. De asemenea, pentru ca radacinile sa nu stea in umezeala, este bine sa se aseze un strat de pietricele la fundul ghiveciului. Unii crescatori prefera sa foloseasca ingrasamant mineral pentru a micsora sansele ca radacina plantei sa fie atacata de ciuperci.













Inmultire:
Prin seminte sau prin taierea tulpinilor (primavara, inainte sa inceapa perioada de crestere).(www.incasa.ro)


9 comentarii:

  1. Minunata floare!
    La multi ani, sa fi sanatoasa si voioasa precum florile tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult pt urari!!..Toate cele bune..

    RăspundețiȘtergere
  3. Superba floare, intr-adevar! Nu am mai vazut de mult un cactus inflorit, iar acesta e deosebit.

    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba aceasta varietate de Stapelia.Am si eu doua soiuri de Stapelia variegata dar trebuie sa recunosc faptul ca aceasta imi place si mai mult.Ce zici,punem de un schimb?Nu mi se pare foarte pretentioasa.Udare ca la cactusi,adica rar si destul de putin si lumina din belsug dar fara soare direct mai ales la amiaza,cam astea ar fi cerintele ei.Iarna poate sta si in repaus fara apa dar intr-o camera mai rece,sau poate fi tinuta in vegetatie,caz in care poate sa si infloreasca.La multi ani!pentru ziua de ieri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesanta si imi place culoarea mult

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Silvia.. pt urari!..O saptamana buna!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Constantin..Da,e superba aceasta varietate de Stapelia....am avut si eu variegata...dar am renuntat la ea...nu-mi placea mirosul florilor...era ingrozitor...:D..desi florile erau superbe ca forma...
    Multumesc pt urare..Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  8. Extraordinara floarea. Mamica mea e innebunita dupa orice fel de floare...si iata ca acum stiu ce cadou sa ii iau data viitoare :)

    Ma bucur ca ti-am descoperit blogul draga Danna!

    O sa ti-l urmaresc de aproape!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult...,ma bucur si eu ca-ti place blog-ul...te astept oricand cu mare drag...Toate cele bune!!

    RăspundețiȘtergere