13 mai 2009

Ciorba ardeleneasca de vita cu tarhon



Ingrediente:

1 ceapa

2 morcovi

1radacinoase:pastranac,telina,patrunjel radacina

1ardei verde sau rosu

500gr carne vita

1 cutie smantana

1 ou(galbenus)

2 linguri pasta de tomate,

tarhon in otet sau verde

patrunjel si marar(decor)

100 ml ulei

sare (eu folosesc secretul gustului sau vegeta)...si nu mai pun sare,

4-5 linguri de otet.



Mod de preparare

Se pune uleiul in oala....apoi legumele taiate cuburi mici,peste ulei se lasa putin la rumenit..se adauga carnea de vita taiata cuburi,si se completeza cu apa,se pun condimentele,pasta de tomate..si se lasa la fiert ,pana este fiarta carnea,....nu pot aproxima..exact, eu fierb in oala cu presiune...si 30-45 minute..este gata...dupa ce s-a fiert carnea..se da deoparte oala,se pune tarhonul,si se potriveste cu otet dupa gust,....dupa aceea se face dresul(asa se numeste la noi)..:)..intr-un castron mai mare..se pun un galbenus...cu o cutie de smantana..200 gr..se amesteca....si se subtiaza cu apa..un paharel cam asa....mestecand cu telul....se ia cu polonicul,lichid fierbinte din oala..si se amesteca cu dresul,punand pana se umple acel castron...sa ajunga cam la aceiasi temperatura..inainte de a o goli in oala...!

se toarna in fir subtire in oala..mestecand continuu cu polonicul....!Cand se serveste se pune patrunjel si marar verde deasupra...Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu