13 mai 2009

Tartă de fructe(struguri,mandarine,banane)




Tarta de fructe

Blat

5 ouă

5 linguri de ulei

o cana zahar

5 linguri de apa

o cana faina

1 praf copt

1 zahar vanilinat

razatura de portocala

un praf de sare



Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....

se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrrupa,atunci este gata "siropul",si il luam de pe foc si il lasam la racit putin,si punem si cele 5 linguri de ulei,acolo..Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea si razatura de portocala....spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si galbenusurile,in 2 reprize..mestecand continuu....In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..mestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceatsa etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina,se pune compozitia,si se da la cuptor,acesta fiind incins in prealabil.,si nu se deschide usa cuptorului..pana cand aceasta nu este gata...se lasa..pana marginile blatului...sunt rumenii.


Crema: 1 plic budincă vanilie Fructe:banane,mandarine,struguri negrii

4 linguri zahar gelatina:1 plic

500 ml lapte

o bucatica unt

Se prepara aceasta budinca,metoda clasica....laptele la foc cu zaharul si putina sare,si praful de budinca dizolvat in lapte,(oprim din cei 500 ml)..si cand da in clocot laptele turnam,compozitia de budinca,si amestecam continuu....,pana se ingroasa...apoi o luam de pe foc...punem untul si lasam un pic la racit...Apoi o intindem peste blatul(rece)..si asezam fructele,dupa imaginatia fiecaruia...urmand sa pregatim gelatina:plicul de gelatina,pus cu 250 ml apa,si 2 linguri de zahar pe foc,pana incepe sa se ingroase...si lasam putin la racit..si il intindem peste fructe..se da la rece..optional..sa pune frisca...eu pun doar in momentul servirii (frisca la tub).

Acesta a fost desertul acestui weekend.!




Asa a aratat....:))..produsul final....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu