13 mai 2009

Pui cu legume in vas roman...




Ingrediente:

1 pui

1/2 kg cartofi

2 cepe

1 capatana usturoi

250 gr ciuperci

2 buc ardei gras

sare,piper..si condimente dupa gustul fiecaruia.

100 ml ulei



Mod de preparare:

Prima data punem vasul roman in apa in chiuveta timp de 20 min.



in acest timp ..se spala legumele,se curata si se taie cuburi(cartofii)...iar ciupercile,ardeii si ceapa (felii)...



Puiul se curata si se condimenteaza bine de tot...eu procedez asa..:pun intr-un bol,condimentele,uleiul , putin vin si putina apa..si cu acest "bait"...ung bine puiul si interior si exterior...Azesam o parte din legume in vasul roman,punem condimentele.



Apoi puiul in mijlocul vasului pe legume...si apoi restu' legumelor,peste care turnam restul de bait ce a ramas de la ungerea puiului....


Acoperim si dam la cuptor pt 90 min..la foc moderat

Iese foarte delicios tot ceea ce se gateste in acest vas...ramane foarte mult gustul natural.


Toate se coc in sucul propriu,dupa cum spuneam au si un gust special..:)



Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu