13 mai 2009

Prajitura cu crema caramel






BLAT 5 ouă

5 linguri de ulei

o cana zahar

5 linguri de apa

o cana faina

1 praf copt

1 zahar vanilinat

razatura de lamaie

un praf de sare




Se separa albusurile de galbenusuri,dupa aceea,se pune pe foc,intr-o cratita,cana de zahar si cele 5 linguri de apa....

se lasa la topit,pana se formeaza un sirop,cand ridicam cu lingura din acel sirop,sa curga fir subtire fara sa se intrrupa,atunci este gata "siropul",si il luam de pe foc si il lasam la racit putin,si punem si cele 5 linguri de ulei,acolo..Intre timp batem albusurile,impreuna cu sarea si razatura de lamaie....spuma tare cand intoarcem vasul..sa nu curga.....,apoi adaugam siropul si galbenusurile,in 2 reprize..mestecand continuu....In cana de faina punem si praful de copt..si il incorporam treptat in acea compozitie,..mestecand usor..de jos in sus...cu o lingura de lemn...,iar daca o faceti la robotul de bucatarie....aceatsa etapa,cand puneti faina...lasati pe viteza 1...pana la incorporarea fainii

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina,se pune compozitia,si se da la cuptor,acesta fiind incins in prealabil.,si nu se deschide usa cuptorului..pana cand aceasta nu este gata...se lasa..pana marginile blatului...sunt rumenii
.

Crema este preparata...dintr-un plic de crema la rece dr.Oetker...

250 ml lapte rece(fiert in prealabil)

3 linguri zahar pudra

1 plic crema la rece dr Oetker...caramel

Se pune laptele in bolul de mixer..sau robot...impreuna cu plicul de crema si zahar pudra..

Se bate cu mixerul ..in primul minut..cu viteza mica,apoi urmatoarele 2..la viteza maxima..pana devine de constistenta unei creme pufoase..

Eu am adaugat si nuca maruntita(prajita) pe deasupra..

Se lasa la rece...si apoi se portioneaza

Un comentariu: