13 mai 2009

Placintă cu Brânză de Vaci si Stafide






Făină-700gr

unt-400 gr

zahăr-425gr

ouă-7 buc

brânză de vaci-750gr

coaja de lamaie-40gr

stafide-100gr

zahar vanilat sau baton de vanilie

putina sare

Din 600 gr faina ,300 gr unt,200 gr zahar,2 oua si putina sare se prepara o coca frageda care se lasa sa se odihneasca 30 min si se imparte in doua.Se intind 2 foi ...si acum sa preparam umplutura dupa cum urmeaza:brânza de vaci ,amestecata cu 200 gr zahar,4 oua,100gr unt topit,100 gr faina,coaja rasa de lamaie,vanilia si stafidele,care au fost tinute cateva ore in apa si sare.

Se pune prima foaie,intr-o tava tapetata cu unt....apoi se pune umplutura se netezeste bine suprafata ,se pune si cea de-a doua foaie....pe care ori o lasati intreaga..sau o crestati..(ca cea din foto)...si anume....se intinde foaia..si se face cu cutitul,taieturi mici de 2cm,pe verticala..cu spatiu intre ele..de 1 cm....dupa ce ati facut "liniutele",pe primul rand pe verticala,incepeti si cel de-al doilea,dar nu paralel....cu primul rand de taieturi...ci cumva..."unu in lipsa altuia"...apoi al treilea..rand paralel..cu primul....si tot asa...pana crestam toata foaia...si intinzand de ea...se desprind...si ramane..aceasta foaie..tip "perdea"... ,se aseaza peste compozitia de branza,si de da cu ou peste toata foia.Se da la cuptor.
P.S:Eu am folosit...in cazul asta aluat foietaj congelat.



2 comentarii:

  1. Reteta este deosebita.Dar am o intrebare,foaia de deasupra sigur nu ai modelat-o cu aparatul?Intreb,ca sa stiu daca e cazul sa ma incumet a executa sau nu. Astept un raspuns.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim..Nu stiu ce aparat as putea folosi pentru taierea aluatului in aceasta forma,si nu mi-as permite sa spun si sa explic altceva decat am facut cu adevarat..Este foarte important sa intinzi aluatul si sa-l tai,pe masa de lucru..NU dupa ce ai pus-o peste branza..Trebuie intinsa uniform dupa ce ai taiat..apoi o asezi peste branza..Recunosc aceasta reteta e realizata la inceputurile blogului,si nu fotografiam si-n timpul pregatirii retetelor..Cred ca am s-o refac cu mai multe detalii..
    Eu zic sa incerci...trebuie sa iasa,chiar daca nu din prima..intinzi din nou aluatul si repeti "operatiunea"..
    Iti multumesc pentru vizita,si te mai astept!!
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere