Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -1 blat de tort reteta o gasiti aici
-1 iaurt mare(eu am folosit iaurt simplu de la Napolact)-400 gr. -100 gr zahar pudra -2 plicuri gelatina alimentara dr.Oetker -250 gr frisca batuta (pt crema) -200 gr frisca batuta (pt decor) -500 gr nectarine -300 gr caise -1 plic tort gelee (transparent)..dr.Oetker
Mod de preparare: Curatam si spalam fructele,le taiem cuburi...punand deoparte cateva fructe pentru decor,acelea taindu-le felii subtiri,....,stoarcem o lamaie,iar cu zeama rezultata stropim toate fructele... (pentru a nu se oxida)..,si le lasam intr-o sita,pana terminam de preparat crema.. Gelatina alimentara o punem la hidratat, cu 10 linguri zeama de compot sau apa.
Preparam crema,dupa cum urmeaza:.. Iaurtul il amestecam cu zaharul pudra. Gelatina o punem pe bain-marie,pana la dizolvarea granulelor(fara a fierbe)!!..o lasam putin sa se raceasca,adaugand-o mai apoi in bolul cu iaurt si zahar...lasam la frigider,pana pregatim frisca... Apoi in frisca adaugam compozitia de iaurt,amestecand continuu..
Taiem blatul de tort,( l-am taiat in 3 felii)...Crema am impartit-o in doua,in una am pus nectarine..si in cealalta caise. Punem intr-o forma detasabila,prima bucata de blat,insiropam cu zeama de compot,( am folosit de ananas) . Peste blat punem crema amestecata cu nectarine...continuam cu a 2-a foaie de blat(insiropata)...cealalta crema cu caise,iar apoi ultima foaie de blat.. Lasam la frigider cateva ore (eu am lasat de seara pana dimineata)
Desfacem inelul formei de tort,decoram dupa preferinta,eu am asezat felii de nectarine,deasupra...am pus jeleul transparent,peste fructe preparat dupa indicatiile de pe plic..(intr-un vas punem continutul plicului si 3 linguri de zahar,amestecam cu 250 ml de apa,punem pe foc pana se infierbanta bine..(fara a fierbe)!!) Partile laterale le-am imbracat in frisca.. Cam asta este tot..:)..Va invit la o felie de tort,multumindu-va inca odata pentru urari!
Astazi e ziua de nastere a fratelui meu,...si dupa foarte multi ani, sarbatorim impreuna,este tot ce ne doream mai mult.. Iti dorim din toata inima, multa sanatate,fericire si impliniri...si tot ce e mai bun in lumea asta!!
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -1 blat de tort...reteta o gasiti aici -500 gr visine -300 gr frisca batuta -100 gr zahar tos -1 plic tort gelee Dr .Oetker(rosu) -50 gr ciocolata rasa, pt decor.
Este un tort simplu de realizat...dar foarte gustos,tinand cont de gustul delicios al visinelor. Spalam bine visinele , le curatam de samburi si codite,le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul tos,iar cratita o lasam pe foc,pana visinele fierb putin,cateva clocote. Dam cratita deoparte,luam cateva linguri din siropul format...(folosim la insiroparea blatului)..
In visinele inca caldute,adaugam plicul de tort gelee,amestecand bine.. Asamblam prajitura,...punem prima foaie de blat,insiropam..... adaugam visinele,...nivelam sa fie asezate pe toata suprafata ,turnam si frisca batuta(oprind cateva linguri,pt decor) Urmeaza peste frisca cea de a 2-a foaie de blat,deasupra turnam niste sirop de visine...,decoram dupa preferinta cu frisca,ciocolata si visine.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente: -1 blat de tort reteta o gasiti aici. -2 plicuri budinca zmeura -750 ml lapte -250 gr zahar tos -2 plicuri gelee rosu Dr.Oetker -300 gr zmeura -300 gr afine -400 ml frisca lichida. Mod de preparare: Fructele le spalam,le lasam sa se scurga... Intr-o cratita punem zmeura impreuna cu 100 gr zahar tos , lasand-o sa fiarba cateva clocote.. Separat in alta cratita punem afinele...la fel, le amestecam cu 100 gr zahar tos,lasam sa fiarba cateva clocote... In fiecare cratita,adaugam cate un plic tort gelee rosu..
Intre timp pana se racesc fructele,pregatim crema in felul urmator:500 ml lapte le punem pe foc cu 50 gr zahar,restul de 250 ml de lapte il amestecam cu plicurile de budinca,cand laptele da in clocot,adaugam in fir subtire compozitia de budinca in laptele clocotit...amestecand continuu,iar apoi o lasam la racit. Batem 200 ml de frisca lichida (urmeaza a fi amestecata cu crema de budinca). Asadar cand crema de budinca este racita complet..mixam si frisca batuta impreuna...rezultand o crema fina,delicioasa..:)..daca doriti puteti adauga si un plic de gelatina alimentara Dr.Oetker,lasata in prealabil la hidratat...si adaugata in budinca ..inca calda.. Intr-o forma detasabila de tort...asamblam tortul,punand prima foaie de blat insiropata... Continuam cu jeleul de zmeura..apoi jumatate din crema de budinca si frisca...inca o foaie de blat insiropata,...jeleul de afine...cealalta jumatate de crema,o punem la frigider pentru cateva ore...
Dupa ce scoatem tortul din frigider,il ornam dupa preferinta..acesta l-am imbracat in frisca(din 200 ml frisca lichida) si fructe de padure.