-1 punga de paste penne
-200 gr bacon
-cateva fire ceapa verde
-40 gr unt
-40 gr faina
-200 ml lapte
-150 ml smantana pt gatit
-100 gr cascaval
-200 gr crema de branza
-sare si piper alb
-optional pt decor cimbru verde
-4 linguri pesmet pt tapetat vasul.
Mod de preparare:
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet,respectand timpul de fierbere ..Apoi se scurg si se trec printr-un jet cu apa rece...
Baconul se taie fasii ...Ceapa se curata se taie marunt....Intr-o tigaie ,prajim ceapa si baconul,punand o lingura de ulei de masline..
Pregatim sosul ..dupa cum urmeaza...:topim untul,faina o amestecam cu laptele...dupa care le turnam peste unt..lasam sa fiarba cateva clocote,amestecand continuu..adaugam cascavalul ras,crema de branza si smantana pt gatit,iar la sfarsit condimentam cu sare si piper alb..
Pastele se amesteca cu baconul si ceapa...adaugam si sosul...omogenizam bine...
Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet...turnam compozitia de paste...Preseram deasupra pesmet si cascaval.
Dam vasul la cuptor pt 30 minute.. pana se rumenesc frumos deasupra..