-1 buc.muschi porc,afumat sau proaspat-aprox.1 kg.
-1 buc.carnat porc ,afumat sau proaspat-aprox-500 gr.
-200 gr.sunculita porc sau bacon .
-100 ml vin rosu
-100 ml ulei de masline
-sare,piper,foi de dafin,cimbru,boia de ardei.
-condimente pentru carne porc.
Mod de preparare:
Carnea de porc se spala,se taie in jumatate,pe verticala..dar numai 3/4..nu pana jos..
Se condimenteaza cu sare,piper,condimente pentru carne de porc,cimbru,boia de ardei..Daca folositi carnea afumata,atunci nu trebuie sa puneti multe condimente,in special sare..
Se taie bucata de carnat,cat lungimea muschiului de porc..se aseaza in taietura formata.
Adunam marginile muschiului ,iar peste inchizatura asezam feliile de sunculita...prinse cu scobitori..
Intr-un vas termorezistent,se aseaza bucata de muschi..Din vin,ulei,foi de dafin,cimbru,boia de ardei,sare..se formeaza un amestec,ce se va pune in vas,peste muschi..
Se da vasul la cuptor,la foc moderat, pentru 50-60 minute..in functie de tipul cuptorului..,iar din cand in cand punem lichid din tava pe toata suprafata muschiului...Lasam la cuptor..pana se rumeneste frumos..
Se serveste portionat alaturi de garnitura...sau feliat ca si aperitiv,nu inainte de a scoate scobitorile..:)).