-1 kg cartofi
-2 cepe rosii
-3-4 gogosari in otet
-3-4 castraveti in otet
-100 gr masline
-sare si piper.
-1 lingura otet pentru ceapa.
-maioneza(optional)..puteti folosi doar ulei de masline..
Pentru maioneza:
- pufuleti cu sare(o jumatate punga mica de 40 gr)
-2 lingurite mustar
-250 ml ulei.
Mod de preparare:
Cred ca nu este o noutate pentru nimeni, modul de preparare al acestei salate..:),singura noutate ..daca o pot numi asa, consta.. in maioneza de post din pufuleti...:),dar pana la maioneza sa ne ocupam de salata..:D
Spalam bine cartofii,..ii punem la fiert in apa cu sare...
Ceapa o tocam solzisori..presaram putina sare si otet..si o lasam sa se inmoaie..
Castravetii si gogosarii ii taiem fasii..si ii lasam intr-o sita la scurs..
Cand cartofii sunt fierti...se curata de coaja.. ii taiem si pe ei...felii subtiri..
Pregatim maioneza..dupa cum urmeaza:...Pufuletii ii punem intr-un bol,ii stropim cu 2 linguri de apa sau cat este necesar,(puneti putin cate putin)...ii amestecam pana se obtine o pasta..(vezi imaginea de mai jos..),adaugam mustarul..si uleiul putin cate putin(ca la maioneza clasica cu ou)..Daca pufuletii nu sunt suficient de sarati..si maioneza nu este potrivit de sarata..mai adaugati putina sare si piper... mustar sau zeama de lamaie,daca mai este necesar...in functie de gustul fiecaruia..
Intr-un bol punem un rand ce cartofi,un rand de ceapa ,un rand de gogosarii/castravetii/maslinele..apoi repetam.. inca un strat de cartofi,ceapa si gogosarii/castravetii/maslinele..
Maioneza o puteti pune direct in salata,ca la salata de boeuf...sau servita separat pusa deasupra in momentul servirii..